diabetes
'Meten is weten'

Het meten van de bloedglucosewaarde is belangrijk om grip te houden op je bloedsuikerspiegel.
Daarnaast is het ook belangrijk om dit frequent te doen, zodat je een goed beeld hebt van jouw waarden. Je bloedsuikerspiegel meten kan eenvoudig en snel vanuit je woonkamer, maar ook onderweg!
Bloedsuiker meten doe je met een bloedglucosemeter, test strips en bijpassende lancetten. Let wel op de juiste combinatie van bloedglucosemeter, lancetten en teststrips: ze zijn namelijk niet universeel.
Twijfel je over de juiste combinatie? Lees verder in onze blog 'Welke teststrips heeft u nodig?' voor meer informatie over de verschillen tussen de glucosemeters.

Meer informatie over diabetes / suikerziekte

Wil je méér over diabetes en bloedglucosewaarden weten? Lees dan deze blog Diabetes: de ziekte en de diagnose.


Direct bloedglucosetesten bestellen, morgen in huis:
Bij ons kunt u terecht voor teststrips van verschillende merken en modellen zoals Contour, Contour TS, Accu-Chek Performa, CareSens N, Freestyle Lite, Accu-Chek Mobile, Ht One, Contour Next, Accu-Chek Aviva, One Touch Verio, Accu-Chek Instant, Diatesse XPER en Glucofix Tech Sensor.
Naast de strips en lancetten verkopen wij ook bloedglucesemeter startpakketten.


Foutmelding bij een bloedglucosemeter

Onze bloedglucosemeters zijn erg gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Desondanks gaat er weleens iets mis en verschijnt er een melding of een foutcode in het display. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Voor de populairste modellen, de Accu-chek Performa en Contour, hebben wij een blog geschreven waarbij wij uitleggen welke handelingen u dient uit te voeren bij een melding of foutcode. Daarnaast vertellen wij wat de symbolen betekenen.


Insuline inspuiten bij diabetes type 1

Diabetes mellitus wordt ook wel suikerziekte genoemd. Er zijn twee verschillende soorten diabetes: diabetes type 1 en diabetes type 2. Bij diabetes type 2 heeft het lichaam te weinig insuline. Daarnaast reageert het niet meer goed op insuline. In de meeste gevallen bij diabetes type 2 biedt medicatie en/of een speciaal dieet oplossing. In sommige gevallen dient men ook insuline te spuiten. Bij diabetes type 1 maakt het lichaam helemaal geen insuline aan. Het afweersysteem breekt de cellen af die insuline aanmaken. Mensen met diabetes type 1 moeten daarom meerdere keren per dag insuline inspuiten.

Voor het inspuiten van insuline kan je insulinespuiten of een insulinepen met pennaalden gebruiken.
Zowel de insulinespuiten als de pennaalden zijn bij ons verkrijgbaar.