Dry needling therapie

Dry needling producten kopen? Hier bestel je alles voor intramusculair stimulation

Wij verkopen diverse maten Dry Needling naaldjes van het A-merk Seirin. Deze naaldjes zijn gemaakt van hoogwaardig chirurgisch staal en staan bekend als de beste op de markt. Het is raadzaam om gebruikte naaldjes veilig op te bergen in een naaldcontainer. Bij ons kun je naaldencontainers bestellen van 0,5 liter tot 7 liter.

20 Items

Toon
per pagina
Sorteer op
Seirin B-Type Dry Needling naalden
Seirin B-Type Dry Needling naalden
Vanaf € 12,05 € 9,96
Seirin J-Type Dry Needling naalden
Seirin J-Type Dry Needling naalden
Vanaf € 12,50 € 10,33
Alcoholdoekjes 6x3cm 100 stuks
Alcoholdoekjes 6x3cm 100 stuks
€ 1,80 € 1,49

Wat is dry needling?

Dry Needling is een vrij nieuwe behandelmethode toegepast door fysiotherapeuten. Deze methode is overgekomen vanuit Canada waar deze al jarenlang wordt toegepast. Door middel van een speciale techniek (ook wel Intramuscular stimulation "IMS" genoemd) worden de spieren met speciale naalden geprikt. Hierdoor raken de spieren snel en langdurig ontspannen. Het inbrengen van een naaldje is nagenoeg pijnloos. De betreffende spier wordt kort aangespannen en geeft een gevoel van kramp. Daarna ontspant de spier meestal direct en dat maakt bewegen een stuk makkelijker.

Dry needling is echter niet hetzelfde als acupunctuur!

Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam gezet welke enige tijd blijven zitten. Deze hebben invloed op de energie in het lichaam. In tegenstelling tot de acupunctuur wordt bij Dry needling meestal maar èèn naald kortstondig in de huid geprikt.

Triggerpoints

Een triggerpoint (ook spierknoop genoemd) is een knoop in de spier die pijn veroorzaakt. Fysiotherapeuten zoeken naar deze plekken omdat deze vaak de hoofdoorzaak kunnen zijn van klachten.

Waar kun je last van krijgen?

  • Pijn of stijfheid in de spier
  • Beperkingen in de bewegelijkheid
  • Krachtverlies in de spier
  • Pijnontwijkend gedrag (afwijkende bewegingen)
  • Tintelingen in armen of benen
  • Hoofdpijn of duizeligheid