Mesitran

Mesitran kopen? Bij Merkala kun je alle soorten Mesitran bestellen!

Mesitran is erg effectief bij wondverzorging door de geneeskrachtige werking van honing. Bekijk alle mesitran artikelen in ons assortiment.

Klinion heeft een hele lijn wondverzorging ontwikkeld waarbij zij dankbaar gebruik maken van de natuurlijke geneeskrachtige werking van honing: Mesitran! De Mesitran wondverzorgers bevatten 30 tot 50% gesteriliseerde zuivere honing, medicinale honing. Ze werken schimmeldodend (fungicide), necrose- en fibrineus beslag oplossend, geurneutraliserend, ontstekingsremmend, ze creëren een vochtig wondmilieu, optimaliseren de wondheling en verminderen de kans op vorming van littekenweefsel.
Dus wil je een snelle en mooie wondgenezing zonder bacteriegroei? Gebruik dan Mesitran! Bijvoorbeeld de Mesitran wondzalf honingzalf of Mesitran Soft honinggel.

Meer informatie over de geneeskrachtige werking van honing lees je in onze blog.

Honing

We kennen honing allemaal als een zoetstof. Vaak als gezondere variant op geraffineerde suikers, maar ben jij ook bekend met de natuurlijke geneeskrachtige werking van honing? Wist je bijvoorbeeld al dat het antibacterieel werkt door de hoge suikerconcentratie (fructose en glucose)?

Er is veel te vertellen over honing. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat het verschil is tussen EU-gemengde honing en buiten EU-gemengde honing. Kiest je namelijk voor buiten EU-gemengde honing dan is de kans groot dat de bijen worden (bij)gevoerd met suikerwater. De honing bestaat daardoor niet uit nectar, maar grotendeels uit kristalsuiker. Daarnaast mag de honing niet boven de 37 graden verhit worden, omdat het dan de geneeskrachtige werking verliest. Let dus goed op welke honing je koopt, als je het niet alleen als zoetstof gebruikt.

De geneeskrachtige werking van honing

Honing dank haar geneeskrachtige werking aan de enzymen, aminozuren, vitamines, eiwitten en mineralen (oftewel micronutriënten) die erin zitten. Daarnaast zitten er probiotica in. Dat zijn bacteriën die goed zijn voor de darmen en daardoor het immuunsysteem versterken.

Maar honing is niet alleen inwendig te gebruiken. Het is ook goed voor de huid, omdat het ontstekingsremmend en verzachtend werkt. Daarnaast geneest de huid sneller er mooier bij het gebruik van honingproducten. Daarom wordt honing vaak toegevoegd aan verzorgingsproducten zoals bodylotion, hars en wondverzorgingsproducten.

Mesitran

Ook Klinion is overtuigd van de geneeskrachtige werking van honing en ontwikkelde een lijn wondverzorgingsproducten met medicinale honing als hoofdbestanddeel: Mesitran!

Mesitran is beschikbaar in verschillende soorten wondverzorging. De meest bekende zijn de honingzalf, de honinggel en de wondgel Soft. Dit zijn vloeibare wondverzorgers die op de wond gesmeerd kunnen worden. Naast deze smeerbare wondverzorging, heeft Klinion ook wondverzorgers ontwikkeld waar honing aan toegevoegd is. Zoals de Tulle zalfkompressen, borders, hydro honingverband en honingnetverband. Alle wondverzorging van Mesitran bestaat voor 30 tot 50% uit gesteriliseerde zuivere honing (medicinale honing). Het percentage honing is per wondverzorger verschillend. Meer daarover vind je in de omschrijving van het product.

Door het hoge honing percentage zijn alle Mesitran wondverzorgers antibacterieel (bacteriocide). Het doodt zelfs de antibioticaresistente bacteriën MRSA en VRE! Daarnaast zijn de Mesitran producten van Klinion schimmeldodend (fungicide), necrose- en fibrineus beslag oplossend, geurneutraliserend, ontstekingsremmend, ze creëren een vochtig wondmilieu, ze optimaliseren de wondheling door de stimulans van celgroei (fibroblasten/keratinocyten) en verminderen de kans op vorming van littekenweefsel. Dus wil je een snelle en mooie wondgenezing zonder bacteriegroei? Dan zijn de producten van Mesitran een goede keuze!

Welke Mesitran wondverzorging heb jij nodig?

Voor het kiezen van de juiste wondverzorging is het van belang dat je de wond eerst goed bekijkt.

 • Wat is de kleurclassificatie van de wond? (rood, geel of zwart?)
 • Hoeveel vocht geeft de wond af?
 • Wat is de diepte en de vorm van de wond?

Om je te helpen, hebben wij een keuzewijzer gemaakt. Volg de stappen en zie welke Mesitran wondverzorging het meest geschikt is voor de te behandelen wond/huid.

Huidschimmel of schimmelnagel

Heb je last van een huidschimmel of schimmelnagel? Gebruik dan de Mesitran honingzalf. Breng een dun laagje aan op de aangetaste huid/nagel. Dek het eventueel af met een wondbedekker naar keuze om te voorkomen dat de honing afgeeft op kleding.

Het combineren van Mesitran Soft of zalf met wondbedekkers

De Mesitran Soft wondgel, de honingzalf en de honinggel zijn ontwikkeld om te combineren met wondverbanden. Dit kan met de Tulle zalfkompressen, borders, hydro honingverband of dehoningnetverband van Mesitran, maar ook met andere wondbedekkers van Klinion. Zo blijkt bijvoorbeeld het aanbrengen van de Mesitran (Soft) op een schuimverband de ideale combinatie. Alle voordelen van het absorberend schuimverband en Mesitran komen tot hun recht.

In alle gevallen dient de honingzalf dun aangebracht te worden, omdat het mogelijk prikkeling (osmose) kan geven. De honinggel kan dikker aangebracht worden. De gel is zelfs uitermate geschikt om een (diepe) wond op te vullen. Na het aanbrengen van de zalf of gel kun je een wondbedekker naar keuze aanleggen. Als de wond veel wondvocht afgeeft, is de Mesitran (Soft) ook goed te combineren met een hydrofiber en alginaat.

Eigenschappen per Mesitran honingproduct

Mesitran Soft Honinggel

 • Wondgel van medicinale honing, Medilan, PEG en antioxidanten vitaminen C en E
 • Afdekken met schuimverband, alginaat, fiberverband of kompres
 • Meest geschikt voor alle oppervlakkige en diepe wonden (krachtig antibacterieel en stimuleert wondgenezing)
 • Vervang de gel na 1-3 dagen

Mesitran Honingzalf

 • Wondzalf van medicinale honing, Medilan, Aloë, Calendula, zinkoxide en antioxidanten vitaminen C en E
 • Zinkoxide voorkomt maceratie en zorgt voor een snelle epithelialisatie
 • Meest geschikt voor verwijderen van necrose en debris (reinigende werking)
 • Afdekken met alginaat, fiberverband, schuimverband of kompres
 • Vervang de zalf na 1-3 dagen

Mesitran Hydro honingverband

 • Hydro-actief wondverband van medicinale honing, polymeer en water
 • Meest geschikt voor oppervlakkige wonden die geen tot matig vocht afgeven
 • Zelfklevend, kan extra gefixeerd worden met wondfolie, brede fixatiepleister of (cohesief) windsel
 • Vervang het verband na 3-5 dagen

Mesitran border

 • Hydro-actief wondverband van medicinale honing, polymeer en water
 • Meest geschikt voor oppervlakkige wonden die geen tot matig vocht afgeven
 • Zelfklevend, geen extra fixatie nodig, wondkussen 6x6cm
 • Vervang het verband na 3-5 dagen

Mesitran Tulle

 • Hydro-actief polytheen wondcontactmateriaal met L-Mesitran Soft
 • Verkleefd niet aan de wond
 • Meest geschikt voor oppervlakkige wonden die geen tot matig vocht afgeven
 • Afdekken met kompres of absorberen verband en vastzetten met brede fixatiepleister of (cohesief) windsel
 • Vervang het verband na 3-5 dagen

Bron: Klinion