Blarenpleisters

Blarenpleisters kopen? Bestel hier Compeed blarenpleisters mee!

Blarenpleisters voorkomen dat blaren vervuilen en gaan infecteren. Handig als je nog veel kilometers moet wandelen!

5 Items

Toon
per pagina
Sorteer op

verschillende soorten hydrocolloïd blarenpleisters

Blarenpleisters van Compeed werken als een tweede huid en ondersteunen de natuurlijke vochtbalans. Dit zorgt voor een onmiddellijke verlichting van pijn, druk en wrijving en een snel herstel van de huid. Daarnaast wordt een verdere ontwikkeling van de blaar voorkomen, want Compeed blarenpleisters beschermen en verschuiven niet bij beweging van de voet. De hydrocolloïd-technologie van de blarenpleisters zorgt voor een optimale omgeving voor wondgenezing en verzacht de pijn direct. Bovendien is de pleister waterafstotend en beschermt de wond tegen bacteriën en vuil. De blarenpleisters van Gehwol hebben ook een hydrocolloïd-systeem. De pleisters zijn huidvriendelijk, ademend en waterafstotend.

Blaren voorkomen en behandelen

De uitspraak: ‘voorkomen is beter dan genezen’ is misschien wel ontstaan bij blaren. De hersteltijd van een blaar is het simpelweg gewoon niet waard als je weet hoe je ze kan voorkomen. Of je nu een lang wandelweekend gepland hebt, nieuwe schoenen hebt gekocht of de eerste trainingen van het sportseizoen volgende week beginnen: blaren liggen altijd op de loer.

Zo ontstaan blaren

Blaren ontstaan door langdurige wrijving van de huid met een ander oppervlak of voorwerp, zoals krappe schoenen of gereedschap. Er vormen vervelende zakjes gevuld met vloeistof in de bovenste huidlagen. Dit doet het lichaam om het weefsel in de onderliggende huidlaag te beschermen en het herstel te bevorderen. Een blaar is allesbehalve praktisch, dus leggen wij in 7 stappen uit hoe je blaren voorkomt!

Blaar doorprikken of niet?

Laat de blaar bij voorkeur intact. Een vochtige wondomgeving zorgt voor sneller herstel van de beschadigde huid onder de blaar. Als de blaar lek is, moet deze behandeld worden om infectie te voorkomen:

  1. Desinfecteer eerst je handen
  2. Laat het resterende vocht eruit lopen of druk het er voorzichtig uit (bij voorkeur met een steriel gaasje).
  3. Desinfecteer de blaar met reinigingsvloeistof of alcohol. Geen benodigdheden bij de hand? Gebruik dan schoon water.
  4. Als de huid nog in tact is, verwijder het dan niet, maar dek af met een blarenpleister die 1 cm groter is dan de blaar.
  5. Als de blaar gescheurd is, verwijder de huid dan voorzichtig.
  6. Indien mogelijk, laat de huid dan verharden in de open lucht.
  7. Als dat niet mogelijk is door bijvoorbeeld kleding, dek de huid dan af met een blarenpleister en gebruik zalfgaas om contact tussen de pleister en de nieuwe kwetsbare huid te voorkomen.
  8. Gun de blaar tijd om te herstellen en laat zoveel mogelijk luchten. Dit is meestal de grootste uitdaging in het herstelproces. Na een week is de huid onder de blaar vaak al genezen.