Verband

Verband kopen? Kies uit 300 verbandsoorten in verschillende maten

Filmverband, buisverband, schuimverband, hydrofiberverband, siliconenverband, speciaal wondverband. Kies uit ruim 300 verschillende soorten en maten verband. De meest bekende zijn onder andere Tricofix, Mepitel, Tubigrip, Tubifast, Mesitran en de productlijn Kliniderm van het A-merk Klinion.

Producten 1-24 van 316

Toon
per pagina
Sorteer op
IJsverband 10 cm x 3,2 m
IJsverband 10 cm x 3,2 meter
Nu € 3,87 € 3,55 Normale prijs € 4,29

Verschillende soorten verband online bestellen

De verbandsoorten in ons assortiment zijn op te delen in 6 categorieën. Lees hieronder wat de unieke eigenschappen zijn van verschillende verbandsoorten.

Filmverband

Een transparante wondbedekking, gemaakt van polyurethaan, waarmee zorgverleners een wond visueel kunnen inspecteren terwijl het geneest. Het verband laat waterdamp uit de wond ontsnappen, maar laat geen vloeistoffen of bacteriën binnen.

Buisverband

Buisverbanden worden gebruikt om verbanden op vingers of tenen te houden of om gewonde gewrichten te ondersteunen. Ze zijn gemaakt van naadloze stoffen buis. Elastische buisverbanden worden vaak over gewrichten zoals de enkel geplaatst. Buisvormig gazen worden over vingers of tenen geplaatst, maar geven geen enkele druk om het bloeden te stoppen. Hiervoor is primair verband nodig.

Schuimverband

Schuimverbanden zijn pluisvrij en absorberend. Ze variëren in dikte en hebben een niet-klevende laag, waardoor niet-traumatische verwijdering mogelijk is. Sommige hebben een zelfklevende rand en kunnen een filmcoating hebben als extra barrière voor bacteriën. Schuimverbanden zorgen voor een vochtige omgeving en thermische isolatie.

Hydrofiberverband

Hydrofiber verband is een vochthoudend verband dat bestaat uit zachte non-woven natriumcarboxymethyl cellulosevezels die bij contact met wondvocht een gel vormen. De gel bevordert een vochtige wondgenezingsomgeving maar houdt wondexsudaten vast door verticale absorptie.

Siliconenverband

Een zacht siliconenverband is een verband omhuld met zachte siliconen als hecht- of wondcontactlaag. De intrinsieke eigenschappen van zachte siliconen zijn zodanig dat deze verbanden kunnen worden verwijderd zonder de wond of de omliggende huid te beschadigen.