Acupunctuur

Acupunctuur benodigdheden kopen? Bestel hier naalden en ander toebehoren

Acupunctuur is een eeuwenoude behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde. Scroll door allerlei artikelen die jij nodig hebt voor acupunctuurbehandelingen. Lees hieronder verder over acupunctuur.

Producten 1-24 van 52

Toon
per pagina
Sorteer op
Seirin B-Type Dry Needling naalden
Seirin B-Type Dry Needling naalden
Vanaf € 12,50 € 10,33
Seirin J-Type Dry Needling naalden
Seirin J-Type Dry Needling naalden
Vanaf € 13,95 € 11,53
Moxa dover
Moxa Dover
€ 10,95 € 9,05 Vanaf € 9,86

Wat is acupunctuur precies?

Acupunctuur is een eeuwenoude behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde. De term acupunctuur is afgeleid van de Latijnse woorden acus (naald) en punctura (steek). Het doel van acupunctuur is ziekten te voorkomen en te genezen. Het is een energetische geneeskunde waarbij geprobeerd wordt het evenwicht tussen Yin en Yang te herstellen. In ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen (meridianen) waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Deze meridianen vormen een energienetwerk waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of bepaalde lichaamsfunctie. Bij ziekte kan de acupuncturist met behulp van fijne naaldjes bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren.

Wat zijn de gebruikte technieken bij acupunctuur?

Naalden

Op bepaalde punten in het lichaam worden fijne steriele naalden ingebracht met de bedoeling de verstoorde energiestroom te verbeteren zodat het Yin en Yang evenwicht kan herstellen.

Cupping

Bij cupping wordt door het plaatsen van glazen bollen op de huid een vacuüm gecreëerd.

Moxeren

Bij deze techniek worden de gedroogde bladeren van de Moxaplant (Artemisia moxa of bijvoet) gedroogd en vermalen. Moxa wordt vaak in staafvorm gebruikt, zoals de moxakruid. De acupunctuurpunten worden vlak boven de huid verwarmd met de bedoeling de circulatie van bloed en qi (levensenergie) te stimuleren. Ook wordt in de Chinese geneeskunde gebruik gemaakt van massagetechnieken, kruidentherapieën en het geven van voedingsadviezen.

Vragen over Acupunctuur?

Of zoek je een bepaald product?
Neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 072 - 20 20 057 of per e-mail op info@merkala.nl.