Over Merkala - Jouw Online Medische en Pedicure Groothandel


Awards gewonnen door Merkala

Shopping Awards FD Gazelle 2021 FD Gazelle 2023

  • Shopping Awards Zilver 2023: In 2023 ontvingen we de Zilveren Shopping Award in de categorie Groothandels.
  • FD Gazelle Awards 2021 en 2023: We zijn trots om te vermelden dat we in zowel 2021 als 2023 de FD Gazelle Awards hebben gewonnen, een prijs voor snelgroeiende bedrijven.

Wie is Merkala?

Merkala is jouw vertrouwde online groothandel voor (medische) benodigdheden. Wij bieden jou een uitgebreid assortiment van hoogwaardige producten, waaronder verbandmiddelen, instrumenten, injectiemateriaal, persoonlijke bescherming, verzorgingsproducten, medische disposables en diverse producten voor alternatieve geneeskunde. Je kunt bij ons ook terecht voor al jouw huidverzorgingsproducten, zoals voetverzorging, handverzorging, gezichtsverzorging, littekenverzorging en nog veel meer. Of je nu een huisarts, fysiotherapeut, kliniek, masseur, verpleegkundige, tatoeëerder, schoonheidsspecialist, acupuncturist, pedicure of particulier bent, bij Merkala kun je terecht voor al jouw benodigdheden!

1990: Hoe het allemaal begon

Onze reis begon in 1990, toen de ouders van Peter en Rob van der Weide begonnen met de verkoop van zwangerschapstesten. Vanwege de groeiende vraag breidden ze al snel hun assortiment uit met verschillende soorten teststrips. Met de jaren groeide het bedrijf uit tot een vooraanstaande medische groothandel. Peter werd uiteindelijk Hoofd Inkoper en Rob nam de verantwoordelijkheid op zich voor de online verkoop en de webshop. In 2012 werd het familiebedrijf verkocht. Familie van der Weide verliet het bedrijf en Rob startte een aantal webshops, waaronder Merkala.nl.

1 juli 2016: Merkala.nl ging live!

Nederland verwelkomde een nieuwe speler in de wereld van online medische groothandels. Een basisassortiment van verbandmiddelen, testen, handschoenen, desinfectie en alles van A-merken als Klinion, Becton Dickinson (BD) en Medipharchem stond online. Klanten als (huis)artsen, fysiotherapeuten, pedicures en particulieren wisten Merkala al snel te vinden. Het assortiment werd in korte tijd uitgebreid en al snel werd duidelijk dat het magazijn aan de Bijlestaal in Broek op Langedijk niet toereikend was voor de voorspoedige groei van Merkala. 1 oktober 2017 mochten Peter en Rob de sleutel in ontvangst nemen van hun eigen pand aan de Havinghastraat in Alkmaar. Echter werd dit pand ook al snel te klein en daarom zijn we in oktober 2022 verhuisd naar wederom een nieuw pand. Deze keer in Oudkarspel. We hebben inmiddels een team van ruim 30 medewerkers, inclusief de ouders van Peter en Rob. Een echt familiebedrijf dus.

Merkala, alles voor uw praktijk

We luisteren naar jou

Bij Merkala staan we niet alleen bekend om onze gunstige prijzen, snelle levering en goede service, maar ook om onze aandacht voor onze klanten. We hechten veel waarde aan jouw suggesties en feedback. Als je een specifiek product mist in ons assortiment, laat het ons dan weten en neem contact met ons op. We zijn altijd bereid om te kijken of we aan jouw behoeften kunnen voldoen.

Merkala en duurzaamheid

Bij Merkala omarmen we duurzaamheid. We doen bijvoorbeeld mee aan Green Friday, een duurzaam alternatief op de vervuilende "Black Friday". Op deze dag planten we bomen op Borneo met Trees for All. Zo draagt Merkala bij aan het herstel van de natuur en de bescherming van bedreigde diersoorten zoals de orang-oetan. Daarnaast is ons nieuwe pand milieuvriendelijk met zonnepanelen, warmtepompen en elektrische laadpalen. We recyclen verpakkingsmateriaal en gebruiken ons eigen biologisch afbreekbare Merkala duurzaamheidslabel.

Voortdurende innovatie

Bij Merkala hebben we een sterke focus op voortdurende verbetering van onze producten en diensten om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden. Een recent genomen stap is de succesvolle implementatie van ons geavanceerde scansysteem. Hiermee verbeteren we het orderverwerkingsproces aanzienlijk door bestellingen sneller, efficiënter en met minimale fouten te verwerken.

Onze missie

Onze doelstelling is de grootste online medische groothandel van Nederland te worden met tevreden klanten als belangrijkste uitgangspunt.


Merkala is officieel erkend online aanbieder van medicijnen.

Wij staan geregistreerd als erkend online aanbieder van medicijnen en zijn opgenomen in het register van aanbiedersmedicijnen.nl
Om die reden mogen wij gebruik maken van het keurmerk.


MDR (Medical Device Regulation)

Volgens de MDR is Merkala uitsluitend een distributeur en géén fabrikant of importeur.

Merkala verklaart dat vanaf 26 mei 2021 alle door haar geleverde artikelen zijn gecontroleerd en voldoen aan de eisen gesteld in artikel 14 van de verordening MDR EU 2017/745. Merkala levert vanaf 26 mei 2021 uitsluitend medische hulpmiddelen die voldoen aan de MDR of, waar de regelgeving een langere transitieperiode toestaat, voldoen aan de huidige MDD totdat deze voldoen aan de MDR op de in de regelgeving vastgestelde data.


Contactgegevens

Merkala B.V.
Lorrie 13
1724 BL Oudkarspel

Telefoon: 088 0500 800
E-mail: info@merkala.nl
Kvk: 78170796
BTW: 861289511B01

Merkala Logo