Alginaat verband

Alginaat verband kopen? Bestel Cutimed, Kliniderm of Kaltostat alginaat verband

Alginaat verband vormt een gel die het wondvocht opneemt. De gel zorgt voor een optimaal wondmilieu. Alginaat wondzorg is verkrijgbaar in verschillende maten en vormen.

19 Items

Toon
per pagina
Sorteer op

Wat is alginaat verband?

Alginaat is een hydrofiel polymeer dat gemaakt wordt uit zeewier. Alginaat vormt een absorberende gel wanneer het in contact komt met wondvocht. Dit zorgt voor een goed contact met het hele wondbed, waardoor de absorberende en reinigende werking van het verband optimaal is. Bacteriën en debris worden in de gel opgenomen, wat geurvorming voorkomt. Tevens bevordert het de bloedstolling.

Alginaat verband aanbrengen

Een alginaat wondverband wordt gebruikt bij wonden die veel exsudaat (wondvocht) afgeven, zoals bijvoorbeeld brandwonden ( 1e en 2e graad), schaaf- en snijwonden, chronische wonden zoals Decubitus en Ulcus Cruris, geïnfecteerde wonden en postoperatieve wonden. Alginaat verband moet worden afgedekt met een secundair verband, zoals een gaasverband, schuimverband of folie. Door het verband na enkele dagen te verwijderen worden de bacteriën en debris verwijderd, zonder het nieuwe gevormde weefsel te beschadigen. Het verband verkleeft niet aan de wond waardoor pijn door verbandwisselingen voorkomen wordt.