Katheters

Katheters kopen? Bestel hier verschillende soorten katheters

In ons assortiment vind je diverse soorten katheters, zolas verblijfkatheters, suprapubischer katheters, Foley katheters, siliconen katheters en meer. Check onderaan deze pagina welke soorten katheters we aanbieden.

24 Items

Toon
per pagina
Sorteer op
Uitzuigkatheter met vacuumcontrole
Uitzuigkatheter met vacuumcontrole
Vanaf € 0,55 € 0,50

Verblijfskatheters met verschillende doeleinden

Katheters zijn er voor verschillende doeleinden. Katheters helpen op verschillende manieren bij het afvoeren van urine. Bekijk hieronder waarvoor verblijfskatheters allemaal worden ingezet.

Transurethrale katheters: Blaaskatheters / urinekatheters

Deze katheters worden aangebracht in de blaas en voeren urine af. Deze katheters kunnen een uitkomst bieden voor mensen die incontinent zijn geworden door bijvoorbeeld een verzakte blaas of een vergroot prostaat.

Suprapubische katheters: buikkatheters

Net boven het schaambeen wordt een klein sneetje gemaakt om een buikkatheter aan te leggen. een ballon op de katheter zorgt er voor dat deze niet uit de blaas glijdt. De ballonkatheters worden ook wel Foley katheters genoemd

Nefrostomiekatheter

Deze katheter wordt via de zij ingebracht, wat ervoor zorgt dat urine direct wegstroomt vanaf de lever. Een handig hulpmiddel wanneer iemand last heeft van nierstenen of een urineweginfectie.

Een dubbele J-katheter

De dubbele J refereert naar de krulling van de katheter in zowel de nieren al de blaas. Urine stroomt zo eenvoudig van nier naar blaas. Het doel hiervan is om de nier te ontlasten bij complicaties rond de urineleider.


Eenmalige afnamecatheters voor zelfcatheterisatie man en vrouw

Deze katheters worden gebruikt voor eenmalige urineafname of voor zelfcatheterisatie. Deze katheters komen in twee varianten: met Nelaton tip of met een Tiemann tip (uiteinde). De Tiemann is, in tegenstelling tot de Nelaton, gebogen voor een natuurlijkere doorgang in de plasbuis.

Nelaton catheters