Hechtstrips

Hechtstrips kopen? Bestel Leukostrip hechtstrips of zwaluwstaartjes

Een diepe snee of andere open wond? Hechten met naald en hechtdraad of met hechtnietjes is niet altijd noodzakelijk. In bepaalde gevallen is een hechtstrip of zwaluwstaartjes voldoende.

15 Items

Toon
per pagina
Sorteer op

Wanneer worden Hechtstrips ingezet?

Hechtstrips en zwaluwstaartjes worden gebruikt om primair gesloten, niet-lekkende wonden te sluiten. Zijn zijn snel en eenvoudig aan te brengen en houden de wondranden van een scheur- of snijwond samen. De strips worden veel gebruikt bij de spoedeisende hulp en operatiekamers en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Soorten Hechtstrips

De hechtstrips die wij leveren zijn 3M steri strip hechtstrips, Smith & Nephew (Leukostrip) en Omnistrip wondhechtstrips.

Steristrips (zwaluwstaartjes): Hechtstrips uit microporeus materiaal voor een snelle en effectieve wondsluiting. Hierdoor zijn de strips interessant voor spoeddiensten of operatiekamers. De Steri strips van 3M worden aangelegd in combinatie met draad of nietjes.

Leukostrip hechtstrips: zijn gemaakt van 100% elastisch polyamide en hebben een hypoallergene kleeflaag die de huid stevig en pijnloos bij elkaar houdt. Deze strips vervangen vaak hechtingen na een paar dagen om zo littekenweefsel te minimaliseren. Ook deze strips worden vaak gebruikt door spoeddiensten en ziekenhuizen.

Omnistrip wondhechtstrips: bestaan uit uit vlieseline en polyacrylaat. Vlieseline wordt ook gebruikt om kledingstukken / naaiprojecten te verstevigen, sterk materiaal dus! Deze strips laten geen lijmresten achter bij het verwijderen en vallen amper op door de beige kleur.