Injectiespuiten

Spuiten kopen? Bestel hier 2-delige of 3-delige injectiespuiten

Bekijk ons brede assortiment in injectiespuiten en ander injectiemateriaal

Producten 1-24 van 51

Toon
per pagina
Sorteer op

Injectiespuiten in 40 verschillen soorten

Injectiespuiten zijn er in verschillende soorten en maten. Bij ons heeft u keuze uit bijna 40 verschillende soorten variërend van 1ml tot 100ml. Er zijn 2-delige en 3-delige spuiten. Het verschil zit in het rubber conus dat er voor zorgt dat de 3-delige spuit soepel en lekvrij beweegt. De 2-delige spuiten hebben geen rubber conus.
Heeft de injectiespuit een luer-lock systeem, dan is deze voorzien van een schroefdraad-aansluiting dat voorkomt dat de naald loskomt van de spuit. En dan is er nog verschil tussen een centrische en excentrische tip. Bij een centrische tip is de tip in het midden van de injectiespuit gepositioneerd. Bij een excentrische tip is de tip een bepaald aantal millimeter vanuit het midden gepositioneerd.

De BD Emerald injectiespuiten bevatten veel minder materiaal dan andere merken spuiten waardoor deze het milieu veel minder belasten. Dit zonder in te leveren op kwaliteit.

Alle injectiespuiten zijn universeel, dus alle injectienaalden passen op de injectiespuiten.


Bijzondere injectiespuiten

Er zijn een aantal bijzondere injectiespuiten die wij graag benoemen. Zoals de BD PosiFlush spuit 3ml 0,9% NACL. Dit is een kant-en-klare spuit, gevuld met 0,9% zoutoplossing. Het wordt o.a. gebruikt voor het flushen van een intraveneuze canule. Deze spuit is voorzien van een leur-lock (centrische) aansluiting en het is eenvoudig in gebruik. U hoeft geen los zoutampul, geen naald en geen aparte spuit meer te gebruiken. Daardoor is er ook geen kans op contaminatie en/of prikaccidenten.

Covidien Monoject spuit met gebogen tip. Deze 3-delige spuit is voorzien van een gebogen tip en dus uitermate geschikt voor het voeden van zuigelingen en voor het spoelen van de kaakholte. De spuit wordt daarom ook wel de 'kaakspoelspuit' genoemd.

En dan hebben we nog de Perifix L.O.R. spuit 8ml luer en de BD Epilor Loss of Resistance 7ml spuit. Beide spuiten zijn geschikt voor de Loss Of Resistance-techniek. Daarnaast zijn deze spuiten speciaal ontworpen voor het voorkomen van lekken bij aspiratie.

Vragen over injectiespuiten?

Of zoekt u een bepaald product?
Neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 072 - 20 20 057 of per e-mail op info@merkala.nl.