Eilandpleisters

Eilandpleister kopen? Bij Merkala kun je diverse eilandpleisters bestellen

Een eilandpleister is een groot formaat pleister die geschikt is voor grotere schaaf- en snijwonden. Kies uit een groot assortiment eilandpleisters van o.a. Kliniplast, Leukomed en Allevyn.

Producten 1-24 van 58

Toon
per pagina
Sorteer op
Allevyn Gentle Border schuimverband 17,5 x 17,5cm 10 stuks
Actie
Allevyn Gentle Border schuimverband 17,5 x 17,5cm 10 stuks
Nu € 38,15 € 35,00 Normale prijs € 58,95

Wat is een eilandpleister?

Een eilandpleister is een type pleister speciaal ontworpen voor het bedekken en beschermen van wonden. Het bestaat uit een absorberend kussen dat omgeven is door een zelfklevende rand. Dit ontwerp helpt bij het creëren van een vochtige wondgenezingomgeving, wat essentieel is voor een snellere genezing. Doordat de wond rondom afgesloten wordt, is de wond beschermd tegen water, virussen en bacteriën. De naam 'eilandpleister' komt voort uit het feit dat het absorberende deel als een 'eiland' is omgeven door de kleefrand.

Waar wordt een eilandpleister voor gebruikt?

Eilandpleisters worden gebruikt voor een breed scala aan wonden, waaronder snijwonden, schaafwonden, lichte brandwonden, en chirurgische incisies. Ze zijn ideaal voor wonden die een matige tot lage hoeveelheid wondvocht produceren. Door hun unieke ontwerp kunnen eilandpleisters ook dienen als een beschermende barrière tegen bacteriën, waardoor het risico op infecties wordt verkleind. Ze zijn geschikt voor gebruik in zowel een klinische setting als thuiszorg.

Is een eilandpleister waterdicht?

Sommige eilandpleisters zijn ontwikkeld om waterdicht te zijn, wat betekent dat ze de wond beschermen tegen water en vocht tijdens het douchen of baden. Echter, niet alle eilandpleisters hebben deze eigenschap. Het is belangrijk om de specificaties van het product te controleren om te bepalen of een bepaalde eilandpleister waterdicht is. Waterdichte eilandpleisters bieden extra bescherming en gemak voor de gebruiker, maar moeten nog steeds regelmatig worden vervangen om een optimale wondgenezing te bevorderen.

Merken eilandpleisters: Kliniplast, Leukomed, Allevyn

Er zijn verschillende bekende merken eilandpleisters zoals Kliniplast van Klinion, Leukomed van BSN en Allevyn van Smith en Nephew. Deze merken staan bekend om hun kwalitatief hoogwaardige wondzorgproducten. Kliniplast biedt een breed assortiment aan eilandpleisters die geschikt zijn voor diverse wondtypen, inclusief opties voor de gevoelige huid. Leukomed staat bekend om hun ademende en huidvriendelijke eilandpleisters, die comfort bieden terwijl ze de wond effectief beschermen. Allevyn onderscheidt zich door hun innovatieve foam eilandpleisters die een optimale vochtbalans in de wond handhaven, wat essentieel is voor wondgenezing.

Maten eilandpleisters

Eilandpleisters zijn verkrijgbaar in diverse maten om een optimale pasvorm en dekking voor verschillende wondgroottes te bieden. De maat van de pleister moet worden gekozen op basis van de grootte van de wond plus een extra marge om de omliggende huid te bedekken. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor een effectieve bescherming en ondersteuning van het genezingsproces. De meestgekozen maat is de eilandpleister 5x7 cm en de 10x15 cm.