Eilandpleisters

Eilandpleister kopen? Kies uit verschillende soorten eilandpleisters

eilandpleisters zijn ideaal bij natte exsuderende wonden, omdat het wondkussentje niet kleeft. Scroll door een breed assortiment aan eilandpleisters in verschillende maten.

Producten 1-24 van 44

Toon
per pagina
Sorteer op

Wat zijn eilandpleisters en welke heb je nodig?

Eilandpleisters zijn grote pleisters voorzien van een niet klevend absorberend kussentje (het eiland) met daar omheen een zelfklevende border. De border zorgt ervoor dat de wond rondom afgesloten wordt. Dat beschermt de wond tegen water, virussen en bacteriën. Ook handig voor het afdekken van een schaafwond, snijwond of open wond tijdens het douchen of zwemmen. Gebruik daarvoor een waterdichte eilandpleister.

Welke eilandpleister je het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van de grootte van de wond, de soort wond en de vochtafgifte van de wond. Eilandpleisters zijn er dan ook in verschillende afmetingen/maten. Ook het materiaal is een belangrijke factor voor het kiezen van de juiste eilandpleister. De meest verkochte eilandpleisters zijn de Kliniplast borders en de Kliniplast Island waterdichte eilandpleisters. Ook een goede keuze zijn de Leukomed eilandpleisters van BSN.