Engels pluksel

Engels pluksel kopen? Bestel verschillende afmetingen Engels pluksel

Engels pluksel is verbandmateriaal speciaal ontwikkeld voor smetplekken of smetten. Deze ontstekende huidaandoening gaat vooral tussen huidplooien zitten als gevolg van huid-op-huid frictie, warmte en vochtigheid. Door de zalfverbanden van Klinion tussen de huidplooien te plaatsen kunnen smetplekken vermindert en voorkomen worden.

5 Items

Toon
per pagina
Sorteer op

Wat is Engels pluksel?

Engels pluksel is een verbandmateriaal speciaal voor de behandeling/preventie van smetten en smetplekken. Smetten en smetplekken komen vaak voor in de huidplooien. Engels pluksel wordt gebruikt om huid-op-huid contact te voorkomen. Naast het verminderen van wrijving neemt het verband overmatige transpiratie op. Daarnaast wordt Engels pluksel gebruikt voor het afdekken van een wond met zalf. Het wordt daarom ook wel zalfverband of zalflap genoemd. Engels pluksel heeft een gladde en ruwe kant. Doordat het verband aan één zijde is opgeruwd kan het pluksel niet aan de wond plakken.

Hoe gebruik je Engels pluksel?

Engels pluksel gebruiken is heel eenvoudig. Knip het pluksel op de gewenste maat. Engels pluksel breng je aan in de huidplooien, met de ruwe (pluizige) zijde op de huid. Indien nodig kun je het pluksel fixeren met een zalfbestendig windsel of netverband, zoals Klinifex Crepe elastisch fixatiewindsel. Bij smetten dien je het Engels pluksel minimaal tweemaal daags of bij verzadiging te vervangen.

Engels pluksel kopen?

Merkala is dè online groothandel voor verbandmiddelen. Professionals als huisartsen, klinieken en verpleegkundigen, maar ook particulieren kunnen bij ons bestellen. In ons assortiment vind je Engels pluksel van Klinion en Heka. Alle soorten en maten worden uit voorraad geleverd. Bestel je op werkdagen voor 21.00u, dan heb je jouw bestelling de volgende dag in huis!