CureTape kopen - sporttape voor professionals

CureTape is een elastische tape die gebruikt wordt door (top)sporters en fysiotherapeuten. Het stimuleert het genezingsproces na blessures of biedt een preventieve beschermende werking tegen overbelasting. Wanneer de tape op de juiste manier wordt aangebracht, gaat het pijn tegen en geeft het steun aan spieren en gewrichten. We vertellen je meer over de werking van CureTape en geven tips over de juiste manier van aanbrengen.

Medische tape: wat doet het?

Tijdens intensief sporten of na blessures kunnen we het lichaam best een handje helpen. CureTape is een medische tape, ook wel kinesiotape genoemd. Je brengt de tape aan, bijvoorbeeld op de knie. Nadat de knie bewogen is en weer terugkeert in de normale houding, zie je een soort golfjes in de tape ontstaan. Dit betekent dat de tape de opperhuid een stukje op lift waardoor druk vrijwel direct afneemt, pijn daardoor vermindert en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. CureTape biedt een herstellende werking, maar kan ook preventief gebruikt worden.

De werking van CureTape:

CureTape wordt door sporters en professionals op het gebied van bewegen gebruikt voor verschillende doeleinden:

  • De tape geeft ondersteuning aan gewrichtsfuncties en zorgt daarmee voor meer stabiliteit.
  • Het verbetert de spierfuncties door tonusregulatie.
  • De elastische sporttape stimuleert de bloedcirculatie en de lymfeafvoer.
  • Het gaat ontstekingen of vochtophopingen tegen.
  • De CureTape biedt een goede behandeling tegen overbelasting, denk aan RSI, tennis- of golfelleboog. Ook bij groeipijn of menstruatieklachten kan de tape verlichting bieden.
  • Zelfs voor mensen met hooikoorts kan medisch tapen een uitkomst bieden. De tape kalmeert het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien zorgt de tape ervoor dat het neurogene stelsel in de huid geprikkeld wordt.

Voordelen van CureTape

De CureTape sporttape is anti-allergisch, huidvriendelijk en kan gedragen worden tijdens het zwemmen of douchen. De tape heeft een hypoallergene lijmlaag (100% acryl) welke wordt geactiveerd door middel van lichaamswarmte. Aan de tape zijn geen medicijnen toegevoegd en de tape kan gedragen worden totdat deze loslaat.

De ervaring leert dat de CureTape goed verdragen wordt door mensen met een pleisterallergie. Wanneer er toch huidirritaties optreden kan dit verschillende oorzaken hebben: een verkeerde manier van tapen, medicatiegebruik (denk aan bloedverdunners), of het verkeerd verwijderen van de tape. Als je zwanger bent en de tape wilt aanbrengen, overleg dan altijd eerst met de behandelend therapeut of arts.

CureTape Art en CureTape Sports

Voor iedereen die gek is op prints is er de CureTape Art collectie. CureTape Art is verkrijgbaar in vijf verschillende prints en de kleurstof is geheel in de vezels opgenomen. Het katoen voelt daardoor nog steeds soepel en glad aan en de tape voldoet aan de strengste kwaliteitseisen. De CureTape Art is verkrijgbaar is de volgende ontwerpen: Tattoo, Tiger, Zebra, Leopard en Tartan.

Speciaal voor intensieve sporters is er CureTape Sports. Deze Sports tape blijft extra goed zitten dankzij de combinatie van het materiaal: viscose en een hypoallergene lijmlaag. Viscose is een kunstmatig vervaardigde vezel, maar op basis van natuurlijk materiaal. Het voelt hetzelfde aan als katoen, maar omdat viscose sneller droogt, is het een uitstekend materiaal voor op het sportveld. De CureTape is tevens waterresistent en is verkrijgbaar in diverse kleuren zoals bijvoorbeeld Lime, Oranje en Zwart.

Nasara Tape: een goed en voordelig alternatief voor CureTape

Naast CureTape zijn er natuurlijk vele andere merken kinesiologietape. Nasara Tape is daar één van en is een goed en voordelig alternatief voor CureTape. Nasara is een hoogwaardige tape met een rekbaarheid van 140%. Het is anti-allergisch, ventilerend, huidvriendelijk en latexvrij. Fysiotherapeuten passen deze kinesiologietape van Nasara toe bij (top)sporters voor onder andere het beïnvloeden van bewegingsrichting, coördinatie, positie en beweeglijkheid van de gewrichten. Ook kan het gebruik van Nasara tape helpen bij het reduceren van zwellingen, het verbeteren van bloedcirculatie en lymfecirculatie en het verminderen van pijnklachten en allergische klachten zoals hooikoorts. Nasara Tape is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren, zoals blauw, beige en zwart.

Kinesiotape aanbrengen

De elastische sporttape van CureTape kan op verschillende manieren worden aangebracht en voor het beste resultaat is kennis van tapen een pre. Mocht je zelf aan de slag willen gaan, bekijk dan instructies of laat je informeren door een professional.

Allereerst is het belangrijk dat de huid droog en vetvrij is, de tape blijft het makkelijkst plakken wanneer haartjes zijn weggehaald. Breng de tape niet aan op een beschadigde huid. Mocht de huid toch gevoelig zijn, breng dan eerst een laagje 3M Cavilon Barrierefilm spray aan. Dit creëert een beschermend filmlaagje over de huid, waardoor deze extra beschermd is. Knip de basis en de ankers van de tape rond zodat deze voor langere tijd blijft zitten. Na het aanbrengen wrijf je goed en langdurig over de tape zodat deze warm wordt. Het kan zijn dat er wat lichte jeuk ontstaat nadat je de tape hebt aangebracht, verwijder de tape als je langer dan een half uur jeuk ervaart. De CureTape is gemakkelijk aan te brengen dankzij de rekbaarheid van 130 - 140% en blijft daardoor ook goed op zijn plaats zitten tijdens lichaamsbeweging.

Bekijk de video voor meer informatie over blessures en CureTape.