CureTape Sporttape

CureTape kopen? Bij Merkala kunt u diverse soorten en kleuren CureTape bestellen

Deze kinesiotape is de meest gebruikte tape onder (top)sporters en wordt voornamelijk gebruikt voor medical taping. Omdat CureTape anti-allergisch, latexvrij, ventilerend en huidvriendelijk is, is het geschikt om langere tijd te dragen. Dit maakt een 24-uurs behandeling mogelijk, wat het herstel van bijvoorbeeld weefseltrauma bevordert. CureTape is in drie varianten verkrijgbaar: CureTape, CureTape sports en CureTape Art. Door goede inkoop is Merkala de goedkoopste op het gebied van CureTape in Nederland.

Tip! Gebruik Cavilon barrièrefilm voor bescherming van de huid en betere hechting van de tape.

CureTape kinesiotape is in Nederland voorzien van het TÜV kwaliteitskeurmerk en voldoet daarmee aan de hoogste eisen. CureTape is waterresistent; douchen, zwemmen of baden is daarom geen probleem. Het katoen in de tape neemt wel wat water op, na douchen of zwemmen is het aan te raden de tape droog te deppen.
Meer informatie vindt u onderaan deze pagina

Vragen over CureTape Sporttape?

Heeft u vragen over het gebruik van CureTape?
Neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 072 - 20 20 057 of per e-mail op info@merkala.nl.

Producten 1-24 van 27

Toon
per pagina
Sorteer op
CureTape Blauw 5cm x 5m
CureTape Blauw 5cm x 5m 1rol
€ 9,80 € 8,99
CureTape Roze 5cm x 5m
CureTape Roze 5cm x 5m 1rol
€ 9,80 € 8,99
CureTape Beige 5cm x 5m
CureTape Beige 5cm x 5m 1rol
€ 9,80 € 8,99
CureTape Zwart 5cm x 5m
CureTape Zwart 5cm x 5m 1rol
€ 9,80 € 8,99
CureTape Oranje 5cm x 5m
CureTape Oranje 5cm x 5m 1rol
€ 9,80 € 8,99
CureTape Groen 5cm x 5m
CureTape Groen 5cm x 5m 1rol
€ 9,80 € 8,99
CureTape Rood 5cm x 5m
CureTape Rood 5cm x 5m 1rol
€ 9,80 € 8,99
CureTape Geel 5cm x 5m
CureTape Geel 5cm x 5m 1rol
€ 9,80 € 8,99


CureTape kopen - sporttape voor professionals

CureTape is een elastische tape die gebruikt wordt door (top)sporters en fysiotherapeuten. Het stimuleert het genezingsproces na blessures of biedt een preventieve beschermende werking tegen overbelasting. Wanneer de tape op de juiste manier wordt aangebracht, gaat het pijn tegen en geeft het steun aan spieren en gewrichten. Het kan hooikoorts klachten zelfs tot 84% verminderen. We vertellen je meer over de werking van CureTape en geven tips over de juiste manier van aanbrengen.

Medische tape: wat doet het?

Tijdens intensief sporten of na blessures kunnen we het lichaam best een handje helpen. CureTape is een medische tape, ook wel kinesiotape genoemd. Je brengt de tape aan, bijvoorbeeld op de knie. Nadat de knie bewogen is en weer terugkeert in de normale houding, zie je een soort golfjes in de tape ontstaan. Dit betekent dat de tape de opperhuid een stukje op lift waardoor druk vrijwel direct afneemt, pijn daardoor vermindert en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. CureTape biedt een herstellende werking, maar kan ook preventief gebruikt worden. 

De werking van CureTape

CureTape wordt door sporters en professionals op het gebied van bewegen gebruikt voor verschillende doeleinden:

  • De tape geeft ondersteuning aan gewrichtsfuncties en zorgt daarmee voor meer stabiliteit.
  • Het verbetert de spierfuncties door tonusregulatie.
  • De elastische sporttape stimuleert de bloedcirculatie en de lymfeafvoer.
  • Het gaat ontstekingen of vochtophopingen tegen.
  • De CureTape biedt een goede behandeling tegen overbelasting, denk aan RSI, tennis- of golfelleboog. Ook bij groeipijn of menstruatieklachten kan de tape verlichting bieden.
  • Zelfs voor mensen met hooikoorts kan medisch tapen een uitkomst bieden. De tape kalmeert het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien zorgt de tape ervoor dat het neurogene stelsel in de huid geprikkeld wordt.

 

Voordelen van CureTape

De CureTape sporttape is anti-allergisch, huidvriendelijk en kan gedragen worden tijdens het zwemmen of douchen. De tape heeft een hypoallergene lijmlaag (100% acryl) welke wordt geactiveerd door middel van lichaamswarmte. Aan de tape zijn geen medicijnen toegevoegd en de tape kan gedragen worden totdat deze loslaat.

De ervaring leert dat de CureTape goed verdragen wordt door mensen met een pleisterallergie. Wanneer er toch huidirritaties optreden kan dit verschillende oorzaken hebben: een verkeerde manier van tapen, medicatiegebruik (denk aan bloedverdunners), of het verkeerd verwijderen van de tape. Als je zwanger bent en de tape wilt aanbrengen, overleg dan altijd eerst met de behandelend therapeut of arts.

CureTape Art en CureTape Sports

Voor iedereen die gek is op prints is er de CureTape Art collectie. CureTape Art is verkrijgbaar in vijf verschillende prints en de kleurstof is geheel in de vezels opgenomen. Het katoen voelt daardoor nog steeds soepel en glad aan en de tape voldoet aan de strengste kwaliteitseisen. De CureTape Art is verkrijgbaar is de volgende ontwerpen: Tattoo, Army Blue, Zebra, Leopard en Tartan.

Speciaal voor intensieve sporters is er CureTape Sports. Deze Sports tape blijft extra goed zitten dankzij de combinatie van het materiaal: viscose en een hypoallergene lijmlaag. Viscose is een kunstmatig vervaardigde vezel, maar op basis van natuurlijk materiaal. Het voelt hetzelfde aan als katoen, maar omdat viscose sneller droogt, is het een uitstekend materiaal voor op het sportveld. De CureTape is tevens waterresistent en is verkrijgbaar in diverse kleuren.

Kinesiotape aanbrengen

De elastische sporttape van CureTape kan op verschillende manieren worden aangebracht en voor het beste resultaat is kennis van tapen een pre. Mocht je zelf aan de slag willen gaan, bekijk dan instructies of laat je informeren door een professional.

Allereerst is het belangrijk dat de huid droog en vetvrij is, de tape blijft het makkelijkst plakken wanneer haartjes zijn weggehaald. Breng de tape niet aan op een beschadigde huid. Mocht de huid toch gevoelig zijn, breng dan eerst een laagje 3M Cavilon spray aan. Dit creëert een beschermend filmlaagje over de huid, waardoor deze extra beschermd is. Knip de basis en de ankers van de tape rond zodat deze voor langere tijd blijft zitten. Na het aanbrengen wrijf je goed en langdurig over de tape zodat deze warm wordt. Het kan zijn dat er wat lichte jeuk ontstaat nadat je de tape hebt aangebracht, verwijder de tape als je langer dan een half uur jeuk ervaart. De CureTape is gemakkelijk aan te brengen dankzij de rekbaarheid van 130 - 140% en blijft daardoor ook goed op zijn plaats zitten tijdens lichaamsbeweging.

CureTape en hooikoorts

Wist u dat het toepassen van CureTape hooikoorts klachten tot wel 84% kan verlichten?
Meer informatie daarover vindt u in onze blog Last van hooikoorts?