Last van hooikoorts en helpt medicatie niet? Medical taping geeft tot 84% verlichting!

Last van hooikoorts en helpt medicatie niet? Medical taping geeft tot 84% verlichting!

Wat is hooikoorts?

Er zijn verschillende benamingen voor hooikoorts, zoals pollenziekte, sinusitis, stuifmeelallergie, rhinitis of coryza. In dit artikel houden wij de term ‘hooikoorts’ aan. Bij alle gevallen gaat het om een allergische reactie in de luchtwegen. Het immuunsysteem reageert na het inademen van rondzwevend stuifmeel (pollen) van bomen, grassen en kruidachtige planten. Het stofje histamine komt dan vrij. Histamine is de belangrijkste veroorzaker van de klachten bij een (inhalatie)allergie. Klachten bestaan uit een loopneus, verstopte neus, niesbuien en hoestbuien, jeukende ogen en verhemelte, benauwdheid, koortsig gevoel, hoofdpijn, concentratieproblemen en vermoeidheid.

Wanneer is het pollenseizoen?

Er is geen specifiek seizoen te benoemen, maar de grootste kans dat je last krijgt van hooikoorts is in het voorjaar. De meeste grassen, bomen, planten en bloemen beginnen in het begin van het voorjaar te bloeien, waarna deze stuifmeel (pollen) vormen. De eerste pollen worden al in mei door de wind verspreid. Sommige grassoorten geven tot in september stuifmeel af en (on)kruiden bloeien vanaf mei tot november. Niet iedereen die last heeft van hooikoorts, heeft last van alle pollen. Dat is per persoon verschillend. Als je weet op welke pollen je immuunsysteem reageert, dan kunt je daar rekening mee houden. Hoe je dat doet, leest je bij onze tips, onderaan dit artikel.

Wat kunt je doen tegen hooikoortsklachten?

Bij ernstige hooikoortsklachten adviseren wij eerst contact op te nemen met je huisarts. Er zijn verschillende behandelingen tegen hooikoorts. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet:

  • Zo kun je kiezen voor symptoombestrijding. Je huisarts kan een geneesmiddel (antihistamine of corticosteroïden) voorschrijven om de klachten te onderdrukken. De werking van de histamine wordt daarbij onderdrukt, waardoor de hooikoortsklachten afnemen.
  • Ook allergie immunotherapie is een optie. Bij allergie immunotherapie wordt er steeds een bepaalde hoeveelheid van de stof toegediend waar men allergisch voor is. Hierdoor raakt het immuunsysteem gewend aan de stof waardoor het op den duur minder of niet meer reageert op de het allergeen.

Medical Taping en hooikoorts

En dan is er nog Medical Taping. Een van oorsprong Aziatische tapemethode zonder medicinale toevoeging. Ook is Medical Taping een uiterst effectieve, pijnvrije en veilige methode.
Bij Medical Taping kijkt men naar de zones van de longen. Deze zones liggen met name aan de bovenkant van de rug. Door de elastische CureTape direct op dit gebied aan te brengen stimuleert de tape de huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel prikkelen. Deze prikkel heeft een kalmerende werking op het afweermechanisme waardoor de hooikoortsklachten tot wel 84% afnemen. Het is mogelijk om de Medical Taping zelf toe te passen. Raadpleeg eerst een professional, voordat je zelf aan de gang gaat. Bestel hier je CureTape voor Medical Taping. Een goed en voordelig alternatief op CureTape is Nasara kinesiologie tape. De Nasara kinesiologie tape is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren.

Overige handige tips tegen hooikoorts

  • Houd hooikoortsberichten op radio, televisie en internet in de gaten.
  • Houd ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten. Als je het huis toch wilt luchten, doe dat dan vroeg in de morgen of laat in de avond wanneer de hoeveelheid pollen in de lucht lager is.
  • Vermijd roken of ‘meeroken’ en het inademen van andere prikkelende stoffen zoals de geur van verf, lijm, parfum of reinigingsmiddelen, omdat dit de hooikoortsklachten kan verergeren.
  • Droog je wasgoed niet buiten tijdens het pollenseizoen. De pollen blijven ‘kleven’ aan het wasgoed waardoor je de pollen in huis haalt en alsnog in aanraking kunt komen met de pollen.
  • Houd in de auto ramen en luchttoevoer van buiten gesloten. Er zijn pollenfilters verkrijgbaar voor de ventilatoren in je auto.
  • Vermijd buitenactiviteiten zoveel mogelijk wanneer de pollentellingen hoog zijn.

 

Nasara Tape CureTape

4 mei 2018