Mykored

Mykored

Een schimmelnagel (Onychomycose) is een schimmelinfectie van één of meerdere nagels van de voeten of handen en wordt ook wel een kalknagel genoemd. Het is een onaangename aandoening om te zien en het kan soms een beetje pijnlijk zijn. Meestal kleurt de nagel wit of geel, maar de nagel kan ook verdikt, hobbelig of brokkelig zijn. Kalk- en schimmelnagels komen het meeste voor bij de teennagels, minder regelmatig bij handnagels. De schimmelinfectie begint bijna altijd op de grote teen. Slecht groeiende, vochtige en beschadigde nagels zijn de ideale omstandigheden voor schimmels.

De medische term voor een schimmelnagel is ‘onychomycose’. Onycho = nagel en Mycose = schimmel.
En zo is de merknaam Mykored ontstaan.

De producten van Mykored zijn niet alleen ontwikkeld om schimmelnagels te bestrijden, maar ook om het te voorkomen. Daarnaast zijn er ook Mykored producten tegen voetschimmels, zoals zwemmerseczeem. Meer informatie over de producten van Mykored lees je hieronder.Mykored Forte Anti voetschimmel crème

Mykored Forte anti voetschimmel crème is ontwikkeld voor schimmelgevoelige huid en nagels van handen en voeten. De crème bevat onder andere Allantoïne, Panthenol, Ureum en Fungicide Clotrimazol. Allantoïne regenereert beschadigd weefsel en stimuleert de celdeling. Panthenol (beter bekend als vitamine B5) trekt vocht aan, verhoogt hydratatie van de huid, werkt kalmerend en bevordert wondgenezing door de bevordering van celvernieuwing. Panthenol wordt daarom ook vaak gebruikt in medische hulpmiddelen. Ureum bevordert de vochtopname van de huid en Fungicide Clotrimazol werkt schimmeldodend. Een ideale samenstelling om voetschimmel en schimmelnagels te bestrijden.

Gebruiksaanwijzing Mykored Forte antivoetschimmelcrème

Twee maal daags aanbrengen op aangedane plekken, bij voorkeur in de ochtend en in de avond.
Mykored Anti Mycose oplossing

De Mykored Anti Mycose oplossing is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van teennagels en de ruimte tussen de tenen. De oplossing helpt schimmelnagels en zwemmerseczeem te voorkomen en bestrijd onaangename luchtjes van de voeten. De oplossing bevat onder andere Isopropanol, Salicylzuur en Ureum. Isopropanol heeft een reinigende en ontsmettende werking. Salicylzuur verwijdert oude huidcellen en bevordert de groei van gezonde huidcellen in de hoornlaag (de bovenste laag van de huid), en Ureum bevordert de vochtopname van de huid. Deze Anti Mycose oplossing is verkrijgbaar in een handig flesje van 50ml met pipet en in een grootverpakking van 500ml.

Gebruiksaanwijzing Mykored anti mycose oplossing

Druppel de vloeistof op de teennagels en tussen de tenen. Laat de oplossing volledig intrekken.


Mykored voet deodorant 70 ml

De Mykored voet deodorant is een verstuiver speciaal ontwikkeld voor de verzorging van teennagels en de ruimte tussen de tenen. De oplossing bestrijd onaangename luchtjes van de voeten. De verkoelende deodorant verhoogt de weerstand van de voeten tegen invloeden van buitenaf en bestrijdt stinkvoeten. Zodoende stimuleert de Mykored spray het welzijn en de gezondheid van je voeten. De oplossing bevat onder andere Isopropyl Alcohol welke een reinigende en ontsmettende werking heeft.

Gebruiksaanwijzing Mykored voet deodorant 70 ml

Tussen de tenen en/of in de schoenen sprayen en laten intrekken.
Mykored Anti Voetschimmel Nagelolie

Mykored nagelolie (nagelschutzol) is uitermate geschikt voor de verzorging van schimmelgevoelige, gespleten en broze nagels. De werkzame stof Clotrimazol doodt schimmels en gisten waardoor schimmelnagels worden voorkomen. Daarnaast bevat de nagelbeschermingsolie met zorg uitgekozen oliën, plantenextracten en vitamines, zoals Sojaolie, Tarwekiemolie, Kamille extracten en vitamine E. De sojaolie beschermt, verzorgt en regenereert. De tarwekiemolie is rustgevend, ontstekingsremmend, beschermend, hydraterend en vochtvasthoudend. Het bestrijdt eelt, wordt zeer diep in de huid geabsorbeert en bevordert de elasticiteit van de huid. Ook bevat tarwekiemolie krachtige antioxidanten die schimmelnagels tegengaan. Vitamine E biedt bescherming van de huid en de kamille extracten hebben een natuurlijke antibacteriële en ontstekingsremmende werking wat het risico op infecties verkleind. Deze olie is verkrijgbaar in een pipetflesje van 50ml en in een flesje van 15ml voorzien van handig kwastje.

Gebruiksaanwijzing Mykored Anti Voetschimmel Nagelolie

Een schimmelnagel moet volledig uitgroeien. Het kan dan ook een aantal maanden duren voordat de nagel weer volledig gezond en schimmelvrij is. Breng de olie twee maal daags aan, bij voorkeur in de ochtend en in de avond. Voor een nog beter resultaat kun je de nagelplaat lichtjes vijlen vóór het aanbrengen van de olie, zodat de olie beter intrekt. Doe dit met een nagelvijl die je uitsluitend gebruikt voor de schimmelnagel om (her)besmetting te voorkomen.