Mesitran: De geneeskrachtige werking van honing

Mesitran: De geneeskrachtige werking van honing

Honing, wie lust het niet? De lekkere en gezonde zoetstof voor in de thee, in dressings of door de kwark. Het is een gezondere variant op geraffineerde suiker, mits u kiest voor EU-gemengd en niet voor ‘buiten EU-gemengd’. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat bij buiten EU-gemengde honing de bijen worden (bij)gevoerd met suikerwater. De honing bestaat daardoor vooral uit kristalsuiker en niet uit nectar. Daarnaast is het belangrijk dat u de honing niet verhit boven de 37 graden, want dan verliest het alle goede werkzame stoffen én de zoete smaak.

Maar honing is veel meer dan een gezondere variant op geraffineerde suikers.
De geneeskrachtige werking van honing lijkt eindeloos!

De geneeskracht van honing

Honing heeft een geneeskrachtige werking door de enzymen, aminozuren, vitamines, eiwitten en mineralen (ook wel micronutriënten genoemd) die erin zitten. Daarnaast zitten er probiotica in. Dat zijn bacteriën die erg goed zijn voor de darmen. Ook heeft honing van nature, door een hoge suikerconcentratie (fructose en glucose), een antibacteriële werking.

Je kunt de honing zowel inwendig als uitwendig gebruiken. Inwendig versterkt honing het immuunsysteem, de darmen, het voedt je lichaam door de voedingstoffen en de darmvriendelijke bacteriën. Uitwendig werkt honing ontstekingsremmend en verzachtend voor de huid. Daarnaast geneest de huid sneller en mooier. Honing wordt daarom vaak toegevoegd aan producten die op bepaalde wijze in contact komen met de huid zoals voetcrèmes of -balsems, bodylotions of wondverzorgers.

Mesitran

Ook Klinion is overtuigd van de geneeskrachtige werking van honing en ontwikkelde een hele lijn wondverzorging met medicinale honing als hoofdbestanddeel: Mesitran!

Mesitran is verkrijgbaar in verschillende wondverzorgers, zoals honingzalf, honinggel, tulle zalfkompressen, borders, hydro honingverband en honingnetverband.

Al deze wondverzorgers bevatten de natuurlijke geneeskrachtige werking van honing. Afhankelijk per wondverzorger bevatten de Mesitran producten 30 tot 50% gesteriliseerde zuivere honing (medicinale honing). Daardoor zijn alle Mesitran wondverzorgers antibacterieel (bacteriocide). Het doodt zelfs de antibiotica-resistente bacteriën MRSA en VRE. Daarnaast zijn de Mesitran producten van Klinion schimmeldodend (fungicide), necrose- en fibrineus beslag oplossend, geurneutraliserend, ontstekingsremmend, ze creëren een vochtig wondmilieu, optimaliseren de wondheling en verminderen de kans op vorming van littekenweefsel.
Dus wilt u een snelle en mooie wondgenezing zonder bacteriegroei? Dan zijn de producten van Mesitran een goede keuze!

Welke Mesitran wondverzorging heeft u nodig?

Welke Mesitran wondverzorger kiest u voor uw wond of geïrriteerde huid?
Om u te helpen, hebben wij een keuzewijzer voor u gemaakt. Volg de stappen en zie welke Mesitran wondverzorger het meest geschikt is voor de te behandelen wond/huid. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Honingzalf voor dieren

Honingzalf is ook verkrijgbaar voor de veterinaire markt. Vetramil Honingzalf is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Wageningen. Heeft uw hond, kat, knaagdier, vogel of paard een wondje of geïrriteerde huid? Probeer dan eens Vetramil honingzalf. Deze zalf werkt -net als Mesitran- antibacterieel, schimmeldodend, ontstekingsremmend en het optimaliseert de wondheling en vermindert de kans op vorming van littekenweefsel. Vetramil is verkrijgbaar in een tube van 10 gram of een tube van 30 gram.

18 oktober 2018