Welch Allyn
Al meer dan 100 jaar Welch Allyn

Welch Allyn traceert zijn medische innovatie wortels tot 1915 toen Dr. Francis Welch en William Noah Allyn 's werelds eerste handheld, direct oplichtende oftalmoscoop ontwikkelden en Welch Allyn oprichtten. Dit apparaat maakte de weg vrij voor toekomstige innovaties die beoefenaars zouden blijven helpen betere patiëntenzorg te bieden.


We gaan met trots voort op deze erfenis van innovatie en verlangen om de resultaten voor patiënten en hun zorgverleners te verbeteren.
Historie van Welch Allyn

Welch Allyn werd in 1915 opgericht door Dr. Francis Welch en William Noah Allyn.
Welch ontving een patent voor een in de hand te houden, direct verlichte oftalmoscoop en overtuigt Allyn -een verkoper van medische instrumenten- om een partnerschap te vormen.
Ze vestigden zich op de tweede verdieping van een gebouw in de straten Clark en State in Auburn. Welch sterft later dat jaar.

  • 1920: Om aandacht te krijgen voor zijn oftalmoscoop laat Allyn genoeg geld achter om twee weken loonlijst te dekken en neemt de laatste $25 van het bedrijf mee naar Chicago voor een vergadering van de American Medical Association. Hij heeft geen plaats gereserveerd, maar hij praat met de organisatoren om hem een kaartentafel te laten opstellen waarop zijn product in de buurt van de herentoilet staat.
  • Jaren 1950: het bedrijf voegt nieuwe producten toe, zoals lampen en wegwerptips voor diagnostische instrumenten. Ze worden ook de eerste die oplaadbare batterijen voor diagnostische instrumenten gebruiken.
  • 1964: Welch Allyn wordt de eerste die glasvezel in medische instrumenten gebruikt.
  • 1971: Bedrijf President William G. Allyn, zoon van oprichter William Noah Allyn, gaat met pensioen. Het bedrijf heeft iets minder dan $ 15 miljoen aan jaaromzet en stelt minder dan 200 mensen tewerk. Chuck Evans wordt de derde president van het bedrijf.
  • 1973: Het bedrijf opent zijn eerste internationale vestiging in Ierland.
  • 2003: Fortune noemt Welch Allyn een van de 100 beste bedrijven om voor te werken.


Bekijk de producten van Welch AllynHet assortiment van Welch Allyn

Wat is spirometrie

Spirometrie is een eenvoudige en veel gebruikte manier om de longfunctie te testen. Een spirometer wordt gebruikt om te meten hoeveel lucht de longen kunnen vasthouden en hoe goed het ademhalingssysteem lucht in en uit de longen kan verplaatsen. Omdat spirometrie gebaseerd is op een maximale geforceerde uitademing, is de nauwkeurigheid van de test sterk afhankelijk van uw medewerking en inspanning. Daarom is goede coaching essentieel. De verschillen tussen spirometrie en Peak Flow metingen: Spirometrie registreert de volledige ademcapaciteit over een bepaalde tijd. Peak Flow registreert de grootste ademstroom die kan worden volgehouden in 10 milliseconden. Beide metingen worden vaak uitgevoerd binnen de astmazorg.

Waarom wordt een spirometrietest gedaan?

Een spirometrietest wordt gedaan om de oorzaak van kortademigheid te bepalen. Daarnaast sluit het elke vorm van ziekte uit die de ademhaling kan blokkeren of een ziekte die de werking en de capaciteit van de longen kan beperken. Spirometrie wordt gebruikt om een diagnose te stellen bij problemen zoals chronische bronchitis, emfyseem, pulmonale fibrose, chronische obstructieve longziekte (COPD) of astma. Ook kan de test worden herhaald om de aandoeningen in de gaten te houden. Daarnaast wordt spirometrie gebruikt om de werking van bepaalde medicatie voor ademhalingsproblemen te meten en om de ademhaling te evalueren voorafgaand aan een operatie.

Hoe wordt een spirometrietest uitgevoerd?

Een spirometrietest wordt uitgevoerd met een spirometer. De spirometer bestaat uit een mondstuk en wegwerpbuizen die aangesloten zijn op een machine. Deze machine legt de resultaten vast en geeft ze weer in een grafiek. Om de test uit te voeren dien je door een ‘’flow transducer’’ te ademen. Dit doe je door op een bepaalde manier te ademen, zoals heel diep of juist erg krachtig uit te ademen. Sommige van de metingen worden verkregen door normale ademhaling, andere tests vereisen snel en krachtig inademen en/of uitademen. Het volume lucht geïnhaleerd of uitgeademd en de tijdsduur die elke ademhaling nodig heeft, worden geregistreerd en geanalyseerd. Neusklemmen worden meestal gebruikt om ervoor te zorgen dat er alleen lucht naar buiten komt via de mond. Soms wordt een test herhaald om het beste resultaat te krijgen. Vaak worden de testen herhaald na het innemen van een medicijn dat de luchtwegen opent. Een spirometrietest kan 5 minuten tot een half uur duren, dit is afhankelijk van de verschillende soorten ademhalingtests die moeten worden uitgevoerd.

Zijn er risico's verbonden aan spirometrie?

De risico's zijn voor de meeste mensen minimaal. Omdat er voor de test geforceerd snel en krachtig geademd moet worden, kunnen sommige mensen tijdelijk kortademigheid ervaren. Spirometrie moet niet worden gedaan als een persoon pijn aan de borst heeft, recent een hartaanval heeft gehad of een ernstige hartaandoening heeft. Daarnaast is er een klein risico op een ingeklapte long bij mensen met een bepaalde longziekte.

Hoe bereid ik mij voor op spirometrie?

Eet geen zware maaltijd voor voorafgaand aan de test. Er mag 4 tot 6 uur voor de test niet gerookt worden. Maak je blaas leeg vlak voor het testen. Als er voor de test inhalatoren gebruikt worden, zullen er specifieke instructies worden gegeven. Daarnaast kan het voorkomen dat er voorafgaand aan een test medicijnen geïnhaleerd moeten worden.

Waarom de Welch Allyn Spirometer?