Push Sports bij Merkala

Push Sports braces: controle over je sportprestaties

Sporten en bewegen geeft voldoening, biedt uitdaging en is voor ieder mens goed. Je kunt je grenzen constant iets verleggen, zolang je controle houdt over je sportprestaties. De braces van Push Sports, voorheen bekend onder de naam PSB, maken veilig en gezond sporten mogelijk. De sportbraces helpen bij blessures, ter preventie of overbelasting en zijn er voor beginnende en ervaren sporters die weer met een goed, pijnloos en veilig gevoel in beweging willen zijn.

Sportbraces van Push Sports

De verschillende braces zijn luchtdoorlatend, bieden antislip waar nodig en zijn gemaakt van ultradun materiaal. De braces van Push Sports bieden daarmee genoeg bewegingsvrijheid, iets wat hoog op het vaandel stond bij de ontwikkeling van deze lijn. Of je nu blessures of overbelasting ervaart aan de enkels, knieën of ellebogen, de braces bieden ondersteuning waar nodig.

Wanneer gebruik je de sportbraces van Push Sports?

  • Bij sportblessures. Een blessure is vervelend, kan pijnlijk zijn en belemmert je sportprestaties. Je wilt er het liefst zo snel mogelijk vanaf zodat je het sporten weer op kunt pakken. Een sportbrace kan effectieve hulp bieden bij blessures door de betreffende gewrichten de juiste ondersteuning te bieden.
  • Ter preventie. De Push Sport braces kunnen ook gebruikt worden ter preventie van verdere blessures. Je wilt na een blessure snel weer in beweging komen maar je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. De sportbraces van Push Sports bieden op dat soort momenten de juiste ondersteuning en beschermen gewrichten tegen verdere blessures.
  • Bij overbelasting. Te veel, te lang of te zwaar trainen kan overbelasting veroorzaken. Hierbij ontstaat pijn bij de aanhechting van het gewricht. De sportbraces verlichten de druk rondom de aanhechting waardoor pijn tijdens het bewegen afneemt.

Soorten Push Sports sportbraces

De verschillende braces van Push Sports zijn er voor verschillende delen van het lichaam en de mogelijke blessures die kunnen optreden. Iedere brace is gemaakt van zeer zacht en dun materiaal waardoor deze gemakkelijk in sportschoenen of onder sportkleding te dragen is.

Push Sports Enkelbrace Kicx: gebruiken bij verzwikte enkels

Wil je een terugkerende enkelverzwikking of enkelblessure voorkomen? Dan kan de Push Sports Enkelbrace Kicx een uitkomst bieden. Zeker onder voetballers is de brace populair, een enkelverstuiking komt tijdens het voetballen namelijk vaak voor. De brace geeft extra steun aan de enkel tijdens het sporten en biedt daarmee bescherming tegen verdere enkelblessures.

Enkelbrace Kicx

Push Sports Enkelbrace 8: gebruiken bij een lichte enkelverstuiking

De

Push Sports Kniebrace: gebruiken bij een instabiele knie

Heb je het gevoel dat je knie instabiel is en dat deze wel wat extra ondersteuning kan gebruiken? De Push Sports Kniebrace biedt versteviging door ervoor te zorgen dat de knie vrij kan buigen en strekken, maar dat beweging in zijwaartse beweging wordt tegengegaan.

Kniebrace

Push Sports Patellabrace: gebruiken bij knieschijfklachten

Als je klachten rondom de knieschijf ervaart, kun je kiezen voor de Push Sports Patellabrace. Klachten rond de knieschijf ontstaan vaak door geleidelijke overbelasting. De brace biedt ondersteuning bij iedere stap zodat de druk verdeeld wordt. Pijnvrij sporten kan dankzij de patellabrace.

Patellabrace

Push Sports Elleboogbrace: te gebruiken bij golf- of tennisarm

Deze Elleboogbrace is dé oplossing wanneer je last hebt van een golf- of tennisarm. Het ontlast de geïrriteerde, overbelaste aanhechting en biedt aangename instelbare druk die wordt uitgeoefend op de onderarm. Hierdoor neemt de pijn van een tennis- of golfarm af en wordt sporten weer plezierig.

Elleboogbrace

Push Sports Polsbrace: bij aanhoudende pijn aan pols

Pas als je pols pijnlijk is, besef je je hoe vaak je deze gebruikt. De Push Sports Polsbrace kun je gebruiken als je wat langer pijn ervaart aan de pols en het idee hebt dat deze instabiel is. De brace sluit goed aan op de huid waardoor je nauwelijks door hebt dat je de brace draagt. De brace biedt de juiste ondersteuning en limiteert veelvuldig buigen en strekken.

Pols brace

Push Sports Polsversteviger: gebruiken bij overbelaste pols

Een pols die licht overbelast is, kan wat ondersteuning gebruiken. De

Polsversteviger

Push Sports Duimbrace: bij aanhoudende pijn in de duim

Bij verrekking of scheuring van de gewrichtsband (skiduim), of wanneer het middelste duimgewricht is ontwricht, kan de

Welke maat kies je?

De Push Sports braces zijn verkrijgbaar in de maten small, medium en large. Als hulpsteun bij het kiezen van de juiste maat kun je per brace de bijgevoegde maattabel raadplegen. De onderstaande maattabel is bedoeld voor de Enkelbrace Kicx, hierbij is de maat van de brace afhankelijk van je schoen- en wreefmaat. Heb je toch twijfels over welke maat je moet kiezen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Maattabel Push Sports

Push Sports Zorgcoach app

Push Sports biedt, naast de braces zelf, ook heldere en herstelgerichte informatie over blessures en overbelasting. Dit doen zij door middel van de Push Sports Zorgcoach app. De app staat bomvol bruikbare tips, oefeningen en instructievideo’s en is gratis te downloaden na je aankoop bij Merkala.