PSB Sportbraces

Voor een sporter is het hebben van het juiste materiaal extreem belangrijk!
Sportbraces bijvoorbeeld, die zorgen voor steun, gebruiksgemak en draagcomfort.
Met de braces van PSB kom je er wel!

PSB, your real supporter.


Het geheim van PSB

PSB sportbraces zijn gebaseerd op het principe van de tapebandage: een goede combinatie van steun, druk en verkleving aan de huid. In het ontwerp van elke brace is een balans tussen deze drie elementen gevonden en daardoor wordt een optimale functionalitiet bereikt. Daarnaast zijn gebruiksgemak en draagcomfort van de brace belangrijke voorwaarden voor een onbelemmerd gebruik.

Waarom gebruik je een PSB brace?

Een sportbrace is een prima hulpmiddel om de belastbaarheid van het lichaam te verhogen. De vrees dat spieren bij gebruik van sportbraces door gewenning zouden verzwakken, is ongegrond. Sportbraces ontlasten namelijk niet de spieren maar de gewrichtsbanden. De spieren blijven met een sportbrace dezelfde arbeid verrichten die ze zonder sportbrace ook zouden leveren.

Wanneer gebruik je een PSB sportbrace?

  • Bij blessures
  • Ter preventie
  • Bij overbelasting

De voordelen van een PSB sportbrace:

Je voelt je vrij

De braces zijn zo gemaakt dat je bij geen enkele beweging hinder van de brace ondervindt.Het geblesseerde gewricht wordt bij letselgevoelige bewegingen ondersteund. Zo kan bijvoorbeeld de voet bij het dragen van de enkelbrace volledig worden afgewikkeld en ondervindt de knie geen beperkingen van de kniebrace bij het buigen van de knie.

Niet zweterig

De Tactel dry fit aan de binnenzijde van iedere PSB sportbrace zorgt ervoor dat het transpiratievocht wordt geabsorbeerd en de brace niet zweterig aanvoelt.

Flinterdun

Bij het ontwerp van sportbraces wordt zo weinig mogelijk materiaal gebruikt. De braces zijn dun en kunnen daardoor gemakkelijk worden gedragen in sportschoenen en onder sportkleding.

Blijft lekker zitten

Bewegingen tijdens het sporten leiden vaak tot het verschuiven of zelfs afzakken van een brace. Bij de braces van PSB is dit niet het geval: ze zijn voorzien van siliconenstroken die ervoor zorgen dat de braces tijdens het sporten op hun plaats blijven.

Gewoon in de wasmachine

PSB sportbraces zijn in de wasmachine wasbaar op 40 graden. Sluit het klittenband en gebruik een waszakje.