Pedicure motoren

Pedicuremotor kopen? Bestel bij pedicure groothandel Merkala

Een frees/pedicuremotor is een veel gebruikt apparaat door de pedicure. Wij bieden freesapparaten/pedicuremotoren aan voor elk budget. De freesapparaten en pedicuremotoren zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er Orthofex motoren voor droog- en nattechniek, en met stofafzuiging. Ook vind je bij ons hoogwaardige elektrische nagelfrezen van Sibel.

Tip: bestel ook de stofafzuiger met LED verlichting. Ideaal om jouw werkpost schoon te houden.

1 Item

Toon
per pagina
Sorteer op

Pedicure motor kiezen: wat zijn de verschillen?

Pedicure motoren zijn er in verschillende soorten en maten, met verschillende technieken. Zo zijn er pedicure motoren met droogtechniek, nattechniek en met stofafzuiging. Welke het meest geschikt is hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur, maar ook of je ambulant werkt of vanaf een vaste locatie, en of je full-time pedicure bent of in bijberoep. Lees verder over de verschillende technieken en de voor- en nadelen.

Droogtechniek pedicuremotor

Een droogtechniek pedicuremotor is de meest eenvoudige pedicuremotor. Het bestaat uit een bedieningspaneel en een handstuk. De pedicuremotor werkt met een traploos regelbaar toerental. Een droogtechniek pedicuremotor is eenvoudig in gebruik en onderhoud en heeft vaak een licht en handzaam formaat. Dit maakt deze pedicuremotor prettig voor ambulant pedicures.

Het nadeel aan dit soort pedicure motoren is dat huid- en nagelstof niet wordt opgevangen. De stofdeeltjes komen in de lucht en vallen uiteindelijk neer op het werkoppervlak. Dit werkt minder hygiënisch en is mogelijk slecht voor de gezondheid. Tevens koelt een droogtechniek pedicuremotor niet, waardoor huid- en nageloppervlak heet kunnen worden tijdens het vijlen/frezen. Door regelmatig te wisselen van nagel en huiddeel is oververhitting en ongemak wel grotendeels te voorkomen. Tip: bekijk eens de Thermo slijpkapjes van Lukas. Deze geven een waarschuwing bij oververhitting door te verkleuren.

Nattechniek pedicuremotor

Een nattechniek pedicuremotor bestaat uit een bedieningspaneel met waterreservoir en een handstuk met sproeimondje naast de frees. Nattechniek zorgt ervoor dat de nagels en huid van de klant tijdens de behandeling worden gekoeld, en dat stof wat vrijkomt direct wordt neergeslagen. Dit voorkomt het inademen van stof en werkt hygiënischer.

Pedicuremotor met stofafzuiging

Deze pedicuremotor bestaat uit een bedieningspaneel met een vervangbare stofzak en een handstuk met een zuigingsmondje naast de frees. Het stof van de nagels en huid wordt meteen opgezogen en wordt opgevangen in de stofzak.

Vragen over pedicuremotoren?

Of zoek je een bepaald product?
Neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 072 - 20 20 057 of per e-mail op info@merkala.nl.