Heine


Al meer dan 70 jaar kwaliteit van Heine

Heine houdt altijd in gedachten wat artsen nodig hebben om een betrouwbare diagnose te stellen. Daardoor zijn zij in staat om de gezondheid van hun patiënten op de beste manier te ondersteunen. Het begrijpen wat de vereisten zijn op medisch gebied in combinatie met de expertise van het produceren van uiterst precieze en duurzame apparaten, is hoe Heine aan de verwachtingen van onze klanten voldoet.

"Building the best quality diagnostic instruments possible is the goal that drives our action every day"
Bekijk de producten van Heine
Historie en filosofie van Heine

Heine werd in 1946 opgericht door Helmut A. Heine, een natuurkundige en een gepassioneerd wetenschapper. Zijn doel was simpel: hij wilde diagnostische instrumenten van de beste kwaliteit ontwikkelen en bouwen voor de medische wereld. Producten die niet alleen betrouwbaar en duurzaam waren, maar ook nieuwe en betere diagnostische mogelijkheden zouden bieden voor zowel de behandelaar als de patiënt. Daarom zocht Heine vanaf het begin samenwerking met artsen en universiteiten. Helmut A. Heine was er echter van overtuigd dat de sleutel tot het bereiken van zijn doelen zou zijn om een zo onafhankelijk mogelijk bedrijf te blijven. Al 70 jaar is deze filosofie de basis van het succes. En dat is het nog steeds. Heine is een onafhankelijk familiebedrijf dat beslissingen neemt op basis van lange termijn voordelen voor de producten en klanten. Sinds het begin heeft Heine voortdurend geïnvesteerd in eigen productiemogelijkheden om een hoog niveau van verticale integratie te bereiken. Dit stelt Heine in staat om het productieproces in vrijwel elke stap te regelen - van het eerste idee tot het voltooide instrument. eine blijft zwaar investeren in de ontwikkeling van producten en werken nog steeds nauw samen met medische professionals over de hele wereld om ervoor te zorgen dat de producten die Heine ontwikkelt niet alleen van de hoogste kwaliteit zijn, maar ook de meest betrouwbare en nauwkeurige diagnose bieden. Daarnaast probeert Heine voortdurend de eigen processen te ontwikkelen en te verbeteren, wat resulteert in nieuwe manieren om efficiënter en steeds hogere en hogere kwaliteitsnormen te produceren.


Kwaliteit gemaakt in Duitsland

Alle Heine-instrumenten - otoscopen, laryngoscopen, lampen, bloeddrukmeters, opthalmoscopen, dermatoscopen en andere instrumenten - zijn volledig in Duitsland gemaakt. Dit is altijd het geval geweest en zal dat altijd blijven. Moderne productie 'Made in Germany' Productie in eigen productievestigingen in Duitsland heeft veel voordelen voor de Heine-productkwaliteit en voor de tevredenheid van Heine gebruikers. Heine houdt alle kritische productiestappen binnen het bedrijf en houdt de kwaliteit van de componenten tijdens het productieproces in de gaten. Wanneer alle onderdelen van de hoogste kwaliteit zijn, is dit zichtbaar in de kwaliteit van het eindproduct. Dankzij de 'one-piece flow'-benadering van het Heine-productiesysteem, kan Heine 90 procent van alle bestellingen binnen vijf dagen leveren. Klan specifieke eisen kunnen flexibel en snel worden geïmplementeerd. Productie in Duitsland maakt ook snelle ontwikkeltijden mogelijk voor nieuwe en verbeterde producten.


Productieprocessen binnen Heine

"We pefer to rely on ourselves''

Een van de belangrijkste redenen van het succes van Heine is het hoge niveau van verticale integratie. Van het eerste idee tot het eindproduct, bijna alle productiestappen worden in beheer van Heine uitgevoerd. De Research and Development-afdeling van Heine is niet alleen de bron van dynamische nieuwe producten; het is ook verantwoordelijk voor voortdurende verbeteringen aan het huidige assortiment door de implementatie van nieuwe en opkomende technologieën. Hoe belangrijker een productiestap is voor de kwaliteit van een product, hoe belangrijker het is om het zelf uit te voeren. Daarom vindt elke kernproductiestap tijdens de vervaardiging van een Heine-product binnenshuis plaats: van metaalbewerking en bolproductie tot afdrukken en zuuretsen of lasermarkering van logo's. Elke maand produceert Heine bijvoorbeeld meer dan 26.000 lenzen, spiegels en optische componenten in de eigen Optical Production Department.


Flexibiliteit

"Speed alone is not enough''

De uiteindelijke assemblage van medische en technische instrumenten van Heine vindt plaats in een van vier assemblagefabrieken. Drie hiervan bevinden zich in Duitsland en één in Zwitserland. Met alle eigen productieprocessen heeft Heine een hoge mate van controle over de eigen processen en daarmee ook de kwaliteit. Het stelt Heine ook in staat om producten veel sneller op de markt te brengen, en stelt ze in staat om veel sneller te reageren op veranderingen in producten, of het nu iets is dat zo complex is als een verandering in een optisch systeem, een behuizing van spuit gegoten polycarbonaat of gewoon een verandering in een productieproces.


Kwaliteit

"Quality and precision go hand in hand''

Absolute precisie is de basisvoorwaarde om te zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig product. Bij Heine is dit principe van toepassing op het hele productieketen. Lenzen worden bijvoorbeeld vervaardigd met behulp van de nieuwste CNC-gestuurde, ultramoderne machines. Veel van de lenzen zijn vervaardigd met een nauwkeurigheid van +/- 0,0001 mm. Dit is 20 keer minder dan de diameter van een mensenhaar.

"One inspection is good, 74 inspections are better''
Het is het kwaliteitsproductieproces van een product dat ervoor zorgt dat gedefinieerde precisiebenchmarks niet slechts één of twee keer worden gerepliceerd, maar duizenden keren om te garanderen dat elk product dat de handen van onze klant bereikt, aan de veeleisende normen voldoet. Als we het productieproces van de Beta 200 oftalmoscoop eens van dichtbij bekijken, onthullen we niet minder dan 74 verschillende kwaliteitscontroles tijdens het proces. Sommigen noemen dit overdreven. Heine noemt het eenvoudig Heine-kwaliteit.


Ervaring

"We only combine what is compatible''

70 jaar ontwikkeling en productie van diagnostische instrumenten heeft Heine een enorme schat aan ervaring gegeven die zich nu direct vertaalt in de kwaliteit van de producten. Een punt dat van cruciaal belang is voor het ontwerp van een product, is bijvoorbeeld de compatibiliteit van verschillende materialen. Dit is niet alleen belangrijk voor de verschillende componenten die worden gebruikt bij de productie van het instrument zelf. Het omvat ook een beoordeling van materialen in de daaropvolgende werkomgeving van het product. Zelfs het best ontworpen instrument heeft weinig zin als zijn prestaties en werking worden aangetast door incompatibiliteit van het materiaal.


Productievoorbeeld: Roestvrij staal CNC-gefreesd met complexe chroomplating

Hoogwaardige glasvezel Classic + Laryngoscopen doorlopen de volledige productieketen in de belangrijkste productiefaciliteiten in Herrsching. Vooral in het geval van laryngoscoopbladen, die voortdurend worden blootgesteld aan hoge mechanische belastingen en intensieve desinfectiebehandelingen, is hoogwaardige verwerking van essentieel belang als het medische product bedoeld is om jarenlang betrouwbaar te worden gebruikt. Dankzij productie in de eigen fabriek in Herrsching kan Heine ervoor zorgen dat ze precies de kwaliteit krijgen waar Heine voor staat. Heine heeft daarom continu de productie van laryngoscoopbladen geoptimaliseerd. Ze voeren nu CNC-freeswerk uit op Heine Macintosh-blades van bijvoorbeeld een stuk roestvrij staal. Ze laserlassen dit onderdeel vervolgens met de afdekking voor de glasvezel. Ten slotte wordt de glasvezelstreng in de aangegeven opening gestoken en krijgen de uiteinden van de vezelbundels een handmatige, zijdeachtige, gladde snede voor optimale lichtgeleiding. Het blad is ontworpen om meer dan 4.000 sterilisatiecycli te weerstaan en produceert nog altijd een constante lichtopbrengst van minstens 1000 lux. In de laatste productiestap zorgt verchromen in het eigen galvanisatiesysteem voor een uiterst gladde, niet-poreuze oppervlak van Heine-laryngoscoopbladen en daarmee voor optimale corrosiebescherming. Dankzij de speciale zes staps procedure is de coating gemakkelijk te reinigen en uiterst duurzaam. Heine biedt een fabrieksgarantie van vijf jaar voor de Heine-blades.