Voorkom blessures met F.I.T. Sportbalsem

Voorkom blessures met F.I.T. Sportbalsem

Minder snoepen, stoppen met roken, meer tijd doorbrengen met familie en vrienden, gezonder eten, (meer) sporten. Allemaal goede voornemens. Wie heeft ze niet? Veel mensen plannen hun goede voornemens vanaf 1 januari, terwijl anderen vinden dat goede voornemens het hele jaar door opgepakt kunnen worden. Wij vinden goede voornemens gewoon altijd een goed idee.

Is uw goede voornemen starten met sporten? Dan is deze blog wellicht interessant voor u.
Wij geven u goede tips om het sporten makkelijker en daardoor ook leuker te maken.

In veel gevallen start men met individuele sporten zoals hardlopen, zwemmen, fitnessen of yoga. Dat komt doordat het makkelijker is om daarmee te starten zonder afhankelijk te zijn van een ander of van een heel team. Maar dat maakt de valkuil ook groter, want door individueel te sporten, stopt men ook makkelijker en de kans om te hard van stapel te lopen, is ook groter. Bij het laatste liggen ook blessures op de loer. Het is daarom belangrijk om goed voorbereidt aan de slag te gaan: Zorg voor een goede uitrusting. Maak een realistisch trainingsschema, er zijn tegenwoordig verschillende apps voor de smartphone die daarbij kunnen helpen. En misschien wel het belangrijkste van alles: zorg altijd voor een goede warming up én cooling down.

Grote kans dat deze tips vanzelfsprekend zijn voor u. Maar de beste tip komt nu pas. Heeft u bijvoorbeeld weleens overwogen om een sportbalsem te gebruiken tijdens het sporten?
Wij adviseren F.I.T. Sportbalsem preventief, tijdens of na de inspanning te gebruiken. Waarom? Dat leest u hieronder.

Wat is F.I.T. Sportbalsem?

De naam F.I.T. staat voor Fast Injury Treatment, oftewel een snelle behandeling van blessures. De producten van F.I.T. voorkomen (sport)blessures en verhelpen ontstane blessures snel en effectief. De unieke samenstelling van bestanddelen is ontwikkeld door medische specialisten, die deze samenstelling jarenlang onderzocht en getest hebben.

F.I.T. Sportbalsem

Preventief gebruik van F.I.T. Sportbalsem

Het preventief gebruik van de balsem zorgt voor een betere doorbloeding en optimalisatie en bescherming van de spieren. Masseer de balsem daarom in op spieren en spiergroepen direct na de warming-up en voorafgaand aan de sportinspanning. Het ontstaan van blessures neemt af door F.I.T. op deze wijze toe te passen. Daarnaast vertraagt of voorkomt het verzuring tijdens de activiteit en het versnelt de afvoer van afvalstoffen en herstel van de spieren. Na de inspanning voelen de spieren beter aan en u zult minder tot geen last van spierpijn hebben.

Gebruik F.I.T. Sportbalsem na het sporten

F.I.T. Sportbalsem werkt ook herstellend na de inspanning. Het is dus zowel preventief als herstellend toe te passen. Om spierpijn, stramme spieren of pijnlijke gewrichten te voorkomen na de inspanning, brengt u F.I.T. Sportbalsem aan op plekken waar u doorgaans spierklachten verwacht. Bij voorkeur na het douchen.

Herstellend vermogen bij blessure

Heeft u een acute blessure opgelopen en wilt u het herstel bevorderen en de duur van de blessure substantieel verkorten? Masseer de pijnlijke plekken dan 2 tot 4 maal per dag in met F.I.T. Sportbalsem. Krijgt u hulp van een fysiotherapeut, dan is er een grote kans dat hij/zij de balsem gebruikt als basis voor de behandeling met een massageolie of als basis voor een tapeconstructie. F.I.T. Sportbalsem vergroot het effect (rendement) van de massagebehandeling.

Overige eigenschappen van F.I.T. Sportbalsem

Bent u nog niet overtuigd, maar hebben wij uw interesse wel gewekt en wilt u meer informatie? Leest u hieronder dan ook de overige eigenschappen van F.I.T. Sportbalsem nog even door.

 • Verbetert direct het celmetabolisme door de unieke samenstelling en balans van de verschillende bestanddelen.
 • Doordat F.I.T. het bloedvolume in het aangedane gebied vergroot en versnelt, wordt de afvoer van afvalstoffen versterkt. Eventueel ontstane zwellingen verminderen sneller.
 • De sportbalsem heeft een langdurige werking waardoor het herstellend effect sterk wordt vergroot. Ideaal als herstelmiddel na een intensieve inspanning of training.
 • Sluit de poriën niet af en wordt geheel opgenomen door de huid waardoor er ook geen plakkerig gevoel ontstaat. Dit in tegenstelling tot veel andere balsems.
 • Doordat de balsem geheel door de huid wordt opgenomen en geen residu achterlaat, kan de balsem uitstekend worden toegepast als basis voor medisch tapen (Medical taping). De hechting van de tape op de huid wordt niet beïnvloed. De balsem is na 2 tot 4 minuten ingetrokken, waarna tape kan worden toegepast.
 • De balsem wordt gebruikt door sporters, maar kan ook goed thuis gebruikt worden. In beide gevallen wordt de balsem toegepast bij spierklachten en/of overbelasting van spieren.
 • Sporters zijn zeer te spreken over F.I.T. Sportbalsem. De zeer actieve ingrediënten van F.I.T. resulteren in een direct merkbaar effect en leiden vaak tot verbluffende resultaten bij mensen die excessief gebruik maken van hun spieren.
 • Ook ouderen hebben veel baat bij het gebruik van de balsem, waarbij de balsem een pijn verlichtende werking heeft en de spiermobiliteit wordt verbeterd. In dit geval wordt F.I.T. Sportbalsem ook preventief aanbevolen.
 • F.I.T. Sportbalsem bevat geen pijnstillers, omdat dit bij actieve mensen zoals sporters alleen maar nadelige effecten heeft. Als je gebruik maakt van pijnstillers in een spierbalsem, neem je de pijnprikkel weg, waardoor mensen ongemerkt een blessure kunnen oplopen.
 • Producten die sterk verwarmend werken, onttrekken bloed aan de spieren en stuwen dit naar de oppervlakte, waardoor daar grote voelbare warmte ontstaat. Gevaarlijk, omdat je op dat moment alleen die oppervlakkige hitte voelt en niet voelt dat je bijvoorbeeld in en actie ongemerkt een blessuren oploopt. Terwijl je je juist een betere doorbloeding wilt creëren om de kans op blessures te verkleinen. F.I.T. Sportbalsem bevat daarom geen ingrediënten met een verwarmend effect.
 • De kracht van F.I.T. Sportbalsem is te danken aan de unieke combinatie van natuurlijke en pijn dempende celmetabolisme verbeterende bestanddelen. Dit in tegenstelling tot andere balsem waarin vaak synthetische pijnstillers zijn verwerkt.


F.I.T. Sportbalsem bestellen

Zoals u hierboven kunt lezen, is F.I.T. Sportbalsem zowel geschikt voor de professionals als voor particulieren. In beide gevallen bent u welkom om bij ons te bestellen. Bij ons is de F.I.T. Sportbalsem verkrijgbaar in 100ml en 500ml. Wilt u de F.I.T. Sportbalsem 100ml groot inkopen? Bij afname vanaf 12 stuks ontvangt u 10% korting en bij 24 stuks ontvangt u zelfs 20% korting.

10 januari 2019