Ontdek de kracht van Groene Klei

Ben je altijd op zoek naar dat ene wondermiddel voor een stralende huid en een boost voor je gezondheid? Stop met zoeken en maak kennis met groene klei, ook wel bekend als groene leem. Dit natuurlijke product is een echte must-have, want de voordelen van groene klei zijn eindeloos. Naast het gebruik als masker, kun je groene klei ook innemen. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Dit natuurlijke product is een echte must-have, want de voordelen van groene klei zijn eindeloos. Naast het gebruik als masker, kun je groene klei ook innemen.

Wat is groene klei precies?

Groene klei is een soort klei met bijzondere ontgiftende en zuiverende eigenschappen. Groene leem is 100% door de natuur samengesteld en onbewerkt. Groene klei bevat veel mineralen zoals aluminium, ijzer, silicium, calcium, magnesium, natrium en kalium. Het is verkrijgbaar in poedervorm of als kant-en-klaar masker. Omdat in heel veel potjes en tubes met kant-en-klare kleimaskers vaak toevoegingen of parfumstoffen worden gebruikt die de huid kunnen irriteren, gaat onze voorkeur uit naar groene klei poeder. Bij het gebruik van de poeder weet je zeker dat je de meest pure vorm hebt, zonder schadelijke toevoegingen. Wanneer je de poeder mengt met water, krijg je een fijne pasta die je als masker kunt gebruiken. Tevens kun je er kleiwater van maken.

De kracht van een groene klei masker

 • Diepe reiniging: Het kleimasker trekt als een magneet alle onzuiverheden uit je huid. Hierdoor voelt jouw huid na gebruik heerlijk schoon en fris.
 • Poriën verfijnen: Door groene leem te gebruiken, zul je merken dat je poriën minder zichtbaar worden, wat je huid een gladder aanzien geeft.
 • Zuivering: Last van puistjes of acné? Een groene klei masker helpt bacteriën en overtollig talg te verwijderen, waardoor je huidproblemen kunnen verminderen.
 • Een zachtere huidstructuur: Bij regelmatig gebruik voelt jouw huid zachter en gladder aan.
 • Verlicht irritaties van de hoofdhuid (haarmasker) en de huid (bijvoorbeeld in het geval van eczeem).
groene klei masker

Groene klei masker maken:

Het is eenvoudig om thuis je eigen kleimasker te maken. Lees hier hoe je dat doet:

Benodigdheden:

Stappen:

 1. Gebruik een kom en voeg 1 eetlepel groene klei poeder met ongeveer 2 tot 3 eetlepels water toe en evt 1 à 2 druppels van je favoriete etherische oliën, zoals Lavendel olie of Tea Tree olie. Meng deze dan eerst in een theelepel draagolie zoals Amandel olie of Druivenpit olie voordat je deze toevoegt aan de klei.
  Let op! Gebruik geen metalen kom of lepeltje*.
 2. Laat dit alles enige tijd bezinken zonder te roeren zodat de klei het water goed kan opnemen. Giet het overtollige water af en roer het overgebleven mengsel tot een gladde pasta. Als het te dik is, voeg dan wat meer water toe. Is het te vloeibaar? Voeg dan wat extra poeder toe.
 3. Breng het masker (eventueel met een maskerpenseel) aan op een schone, droge huid. Vermijd de huid rond je ogen en lippen.
 4. Laat het masker 10-15 minuten intrekken. Het masker zal opdrogen en strakker aanvoelen.
 5. Spoel af met warm water en dep je gezicht zachtjes droog.

Groene klei drinken: een boost voor je lichaam

 • Spijsverteringsondersteuning: Groene klei helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen in je spijsverteringskanaal en ondersteunt een gezonde darmfunctie.
 • Boost aan mineralen: Groene klei zit vol met mineralen zoals silica, magnesium en calcium die bijdragen aan jouw welzijn.
 • Ontgiften: Net zoals het je huid van buiten reinigt, kan groene leem ook van binnenuit werken om gifstoffen en zware metalen uit je lichaam te verwijderen. Groene klei bindt gifstoffen en voert deze af (detox).

Hoe maak je kleiwater?

 1. Kies de juiste klei: Zorg ervoor dat je een groene klei kiest die is gelabeld voor intern gebruik. Deze moet vrij zijn van verontreinigingen en veilig voor consumptie.
 2. Mengen: Neem een glas water en voeg daar ongeveer een theelepel groene klei aan toe. Gebruik geen metalen lepeltje om te roeren*.
 3. Laten rusten: Laat het mengsel een paar uur of zelfs een nacht staan. De klei zal naar de bodem van het glas zakken.
 4. Drinken: Drink het heldere water van bovenaf, zonder de bezonken klei te verstoren. Sommige mensen kiezen ervoor om de klei op de bodem te consumeren, terwijl anderen alleen het kleiwater drinken.

Aandachtspunten:

 • Combineer leem niet met andere medische behandelingen zonder dit eerst te bespreken met je arts of therapeut.
 • Bij chronische aandoeningen is het raadzaam om niet zelfstandig met leem te beginnen, maar eerst een natuurgeneeskundig therapeut te raadplegen.
 • Gebruik leem niet bij langdurige obstipatie en vermijd gelijktijdig gebruik met laxeermiddelen; sommige hiervan bevatten vloeibare paraffine die de leem kan verharden.
 • Drink leemwater maximaal drie weken aaneengesloten.

* Vermijd het gebruik van metalen objecten zoals een metalen lepel of kom. Omdat groene klei metalen bindt, kan het bij blootstelling aan metalen voorwerpen deels zijn effectiviteit verliezen.

groene klei masker
4 april 2024
Opmerkingen
Noor
6 december 2023
hallo, ik vroeg me af of de groene leem ook nog bindt aan metalen als het is opgelost. Ik wil een tandpasta maken met groene klei erin (en kokosboter en citroenolie en water), maar ik heb een pakje achter mij tanden. ik vroeg me af of dat effect heeft op mijn spalkje of op de werking van de tandpasta. Vriendelijke Groeten Noor
Isa
19 december 2023
Hi Noor, Goede vraag! Dat durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen. Wat betreft je spalkje, zou ik aanraden om voor de zekerheid contact op te nemen met je tandarts of orthodontist. Zij kunnen je het beste adviseren over hoe groene klei of andere ingrediënten in de tandpasta de conditie van je spalkje kunnen beïnvloeden.
Ernie Demuysere
7 januari 2024
Is groene klei ook gevaarlijk bij aanwezigheid stent?
Isa
11 januari 2024
Dat durf ik niet te zeggen. Je kunt het beste even contact opnemen met een medisch specialist.
Leave your comment